Recept: Gevulde aubergine met linzen en granaatappelpitjes

Recept vegan gevulde aubergine met linzen en granaatappelpitjes

Dit recept zal altijd een beetje speciaal voor me blijven. Het was namelijk wat ik at op de dag dat ik vegan ging eten. Oké oké, over een paar maanden ben ik dat waarschijnlijk vergeten, maar toch is het leuk. Voor jullie zal het wel een stuk minder spectaculair recept zijn, want er zit niet zo veel in. Maar ergens is dat juist ook wel weer fijn, vooral omdat het toch vullend én lekker is. En er zit aubergine in, dus dan kan het eigenlijk al niet meer mis gaan. Oh, én verse granaatappelpitjes. Die at ik dit jaar voor het eerst, en ik stond ervan versteld hoe lekker die waren. Zeker de moeite waard om een verse granaatappel te kopen in plaats van een pakje uit de supermarkt! Deze gevulde aubergine met linzen is lekker met een salade; deze met geroosterde groenten of deze met mango bijvoorbeeld.

Dit heb je nodig voor 2 personen
2 aubergines
1 blikje linzen
Ongeveer 4 eetlepels hummus (ik gebruikte de hummus arabia van Sabra, maar naturel kan ook)
Een halve verse granaatappel (of granaatappelpitjes uit de supermarkt)
3 theelepels gemalen komijn
2 theelepels gemalen laurier
1 theelepel gemalen gember

En zo maak je het
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Snijd de aubergines in de lengte doormidden en hol ze dan uit. Ik doe dat het liefst door eerst met een mesje langs de randen te snijden en de inhoud er vervolgens met een lepel uit te scheppen. Het is altijd een beetje proberen: de randen mogen niet te dik blijven, want dan worden ze niet gaar, maar als je alleen de schil overhoudt is dat ook niet lekker.
2. Besmeer de vier uitgeholde auberginehelften met olijfolie. Leg ze op een rooster en schuif dat voor 30 à 35 minuten in de oven; als ze dan nog niet gaar zijn, kun je ze er natuurlijk altijd iets langer in laten.
3. Ga ondertussen aan de slag met de halve granaatappel. Snijd hier een paar inkepingen in en leg hem dan, met de pitjes naar beneden, op je hand. Houd je hand boven een bord en houd je vingers gescheiden. Sla dan met een pollepel op de schil van de granaatappel, en dan vallen de pitjes er zo uit! Mocht je deze uitleg nou heel vaag vinden; hier vind je een filmpje.
4. Snijd het vruchtvlees van de aubergine in blokjes. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de aubergine, samen met 1 theelepel komijn en 1 theelepel gember, op hoog vuur gaar. Draai het vuur lager, voeg de linzen en de rest van de kruiden toe en laat nog even door bakken.
5. Vul de auberginehelften met dit mengsel. Doe op elke helft een klodder hummus en besprenkel met de granaatappelpitjes. Eet smakelijk!

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge