Ik heb al een keer betoogd waarom ik van tempeh houd, maar er is één klein nadeel: als je één keer tempeh koopt, moet je het ongeveer vier keer eten. Datzelfde geldt voor de wraps die ik voor dit recept gebruikte; er zitten er 8 in een pak, wat gelijk staat aan drie of vier porties. Of dat echt een nadeel is, weet ik trouwens niet. Je eet dan wel minder gevarieerd, maar je wordt wel creatiever met andere combinaties verzinnen met dezelfde ingrediënten. Plus: tempeh en wraps zijn gewoon heel lekker, haha. Met de ‘restjes’ van die vorige recepten maakte ik deze snelle Italiaanse wraps. Toegegeven, als je het marineren meetelt zijn ze niet héél snel. Maar hé, als je ’s ochtends al je tempeh in de marinade legt, kun je ’s avonds zo alles in de pan gooien en in een mum van tijd eten! Het lijkt trouwens alsof er heel veel in zit, maar het merendeel heb je waarschijnlijk gewoon al in huis, dus laat je daar vooral niet door afschrikken. (En ja, het eten op de foto is misschien een ietsiepietsiebeetje zwart. Maar laat je daar ook maar niet door afschrikken.)
Dit heb je nodig voor 2 personen
Voor de tempeh
– 225 gram tempeh
– 3 eetlepels olijfolie
– 3 eetlepels balsamicoazijn
– 1 eetlepel citroensap
– 1 teen knoflook
– 2 theelepels paprikapoeder
– 3 theelepels Italiaanse kruiden
Voor de rest
– 1 courgette
– 1 rood pepertje
– 1 teen knoflook
– 2 theelepels Italiaanse kruiden
– Ongeveer 12 zongedroogde tomaatjes
– Ongeveer 16 zwarte olijven
– 4 gordita’s (kleine wraps)
– Paar blaadjes sla
– Eventueel ketchup of curry
Zo maak je het
1. Snijd de knoflook voor de tempeh in heel kleine stukjes en meng die door de rest van de ingrediënten voor de marinade. Snijd de tempeh in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter en roer de marinade hierdoorheen. Laat minstens 1 uur in de koelkast staan (of de hele dag dus).
2. Snijd de courgette in plakjes en die weer in kwarten, en het pepertje en de knoflook in kleine stukjes. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de knoflook, chilipeper, tempeh, courgette en Italiaanse kruiden op mediumhoog vuur, tot de courgette gaar is.
3. Snijd ondertussen de tomaatjes en olijven in stukjes en doe die bij het tempeh-courgettemengsel. Was wat blaadjes sla, leg die op de wraps en verdeel vervolgens de vulling eroverheen. Doe er eventueel nog wat ketchup of curry op. Eet smakelijk! (Toen ik een foto stuurde vroeg Lisa: ‘Hoe eet je dat?’ Tja, dat is dus wel een dingetje. Dus ook succes, haha.)
Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?
Yummm! Wat ziet het er lekker uit Maaike! Vind het zo jammer dat ik geen tofu en tempeh meer kan eten sinds ik weet dat ik een soja intolerantie heb, maar misschien maak ik het een keertje met kikkererwten. Lekker! ^^
Charelle heeft onlangs geplaatst…Glutenvrij Amaranth Ontbijt met Kersen en Kokos
Ah, dat is inderdaad superstom ja! Ik eet het op zich niet zo heel vaak, maar vooral met sojamelk en zo lijkt het me vervelend… Ben benieuwd hoe je dit met kikkererwten vindt!
Dat ziet er lekker uit! Ik vries tempeh ook wel eens in als ik geen zin heb om het dagen achter elkaar te eten. Met wraps kan dat trouwens ook prima!
Oh, daar had ik nog helemaal niet aan gedacht! Weet niet of ik zo snel wraps in zou vriezen, maar met tempeh is het ideaal. Thanks voor de tip! :)