Ik ben fan van wraps! Ze zijn niet alleen lekker, maar ook erg makkelijk te maken én mee te nemen. Er zijn alleen twee kleine problemen: 1. Als je zo’n pak open maakt, moet je de komende dagen wraps eten en 2. recepten voor wraps zijn meestal niet erg origineel. Tortilla’s met kidneybonen of (vega)kip zijn natuurlijk wel lekker, maar na een paar dagen ben je die ook wel zat. In deze blogpost deel ik daarom drie recepten voor vegan wraps die voor beide problemen een oplossing bieden! Eén met wortelspread en falafel, één met guacamole en salade en één met hummus en gegrilde groenten. Zeker met de recepten voor Italiaanse wraps met tempeh en wraps met avocado, appel en munt die ik al eerder deelde, heb je keuze genoeg. Leuk lunchideetje?
Recept voor wraps met falafel (bovenste foto)
2 grote wraps
Ongeveer 2 grote wortels
1 teentje knoflook
1 eetlepel gedroogde peterselie
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel gemalen komijn
Stukje komkommer
Half bakje falafel
Was de wortels en snijd ze in kleine stukjes. Snijd ook de knoflook fijn. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de blokjes wortel met de knoflook en kruiden zo’n 5 minuten. Giet er 150 milliliter water bij en stoom de wortels in ongeveer 20 minuten gaar. Snijd ondertussen de falafelballetjes doormidden en snijd de komkommer in reepjes. Pureer de wortels tot een gladde spread en bak de falafel goudbruin. Besmeer de wraps met de wortelspread en leg er falafel en komkommer op. Rollen maar!
Recept voor wraps met guacamole
2 grote wraps
1 avocado
1 eetlepel citroensap
Paprikapoeder, zout en peper naar smaak
Stukje komkommer
Beetje gemengde (of andere) sla
3 zongedroogde tomaatjes
25 gram hazelnoten
Snijd de hazelnoten doormidden en rooster ze goudbruin in een droge koekenpan (pro tip: laat ze niet aanbranden. Ik zeg het maar even). Pureer (met een vork of staafmixer) de avocado met citroensap en kruiden tot een gladde guacamole. Snijd tot slot de komkommer in blokjes en de tomaten in reepjes. Besmeer de wraps met de guacamole en verdeel de sla, komkommer, tomaatjes en hazelnoten. That’s it!
Recept voor wraps met gegrilde groenten
2 grote wraps
Beetje naturel hummus
125 gram champignons
Een halve kleine aubergine
Half blikje kikkererwten
1 eetlepel balsamicoazijn
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel gedroogde peterselie
3 zongedroogde tomaatjes
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Maak de champignons schoon en snijd de in helften of kwarten. Snijd de aubergine in kwarten en doe ze samen met de champignons en kikkererwten in een schaal. Roer de olie, balsamicoazijn en peterselie erdoorheen en verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat; rooster ze in 25 minuten gaar. Snijd ondertussen de zongedroogde tomaat in reepjes. Besmeer de wraps met hummus en vul ze met de groenten en tomaatjes. Rol ze ten slotte op.
Wat is jouw favoriete vulling voor vegan wraps?
Wil je deze blogpost opslaan? Pin dan onderstaande afbeelding op Pinterest:
Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?
Wat een goeie ideeën Maaike. Je beschrijft de wrap struggles echt PERFECT! Ik heb zo’n hekel aan 100 dagen wraps eten. Als ik lui ben besmeer ik ze ook met hummus en komkommer, paprika, avocado en sla. Heel basic maar wel lekker (en goedkoop)
Claire heeft onlangs geplaatst…Wat mij al een tijdje dwars zit
Ja, maar echt! Ik kreeg trouwens de tip dat je ze ook in kunt vriezen. Ik geloof dat mijn vriesvak daar te klein voor is, maar misschien is het een idee voor jou? (moet volgens mij wel apart dan)
Ze lijken me allemaal erg lekker! Mijn wrap inspiratie had ook weer een dieptepunt geraakt en heb ze al lang niet gegeten maar hier zal ik binnenkort eens mee aan de slag gaan :)
YUM YUM!! Die bovenste lijkt mijn favoriet! Alleen vul ik mijn wraps altijd VEEL te VEEL! Misschien dat ik deze vanmiddag wel maak yumyy!!!
Haha, dat heb ik ook! Soms zit ie zo vol dat ik ‘m maar gewoon onopgerold opeet… Superleuk dat je zo enthousiast bent!