Recept: Vegan wafel met vruchten

Recept vegan wafel met vruchten foodblogswap 1

Het is vandaag alweer de laatste dag van februari, en dat betekent dat het tijd is voor de foodblogswap! Schouderklopje voor mezelf omdat ik deze maand daadwerkelijk een keer op tijd ben. In februari mocht ik koken van de blog van Annemieke, Eet het beter. Die naam suggereert al dat er weinig suikers worden gebruikt (een trend waar ik niet zo’n fan van ben), en dat is dan ook wel zo. Maar Annemieke eet ook minder vlees en zuivel, en meer biologisch, dus daar kon ik me dan wel weer in vinden! Op Eet het beter staan veel ontbijtrecepten en mijn oog viel al snel op de wafels. Ik verving het ei door meer bloem en voegde wat kaneel en toch ook maar suiker toe. Het resultaat was een heel lekkere en luxe maandaglunch: deze vegan wafel! Ook top als ontbijt of, als je heel veel honger hebt, ‘snack’.

Dit heb je nodig voor 1 grote wafel (een beetje afhankelijk van je wafelijzer)
1 grote, rijpe banaan
6 eetlepels bloem
2 eetlepels sojamelk (of andere plantaardige melk)
1 eetlepel kristalsuiker
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel
Snufje zout
Garnering (bijvoorbeeld diepvriesvruchten, gesmolten chocolade, banaan, pindakaas, maple syrup, poedersuiker, etc.)

Recept vegan wafel met vruchten foodblogswap 2

En zo maak je hem
1. Prak of blend de banaan fijn tot een gladde moes. Roer de bloem, suiker, het bakpoeder, kaneel en zout erdoorheen en tot slot de sojamelk. Het beslag is vrij dik, maar dat is prima!
2. Laat je wafelijzer goed warm worden en vet het met een kwastje en flink wat zonnebloemolie in. Giet het beslag op/in het wafelijzer en bak de wafel tot hij gaar is. Maak hem voorzichtig los van het ijzer; het kan zijn dat hij een beetje vastplakt (net als bij eerste pannenkoeken).
3. Verwarm ondertussen de diepvriesvruchten (als je daarvoor hebt gekozen) in een pannetje. Leg de vegan wafel(s) op een bord en schep de vruchten eroverheen. Garneer tot slot met wat poedersuiker. Eet smakelijk!

Wat doe jij het liefst op een wafel?

Wil je het recept voor deze vegan wafel met vruchten bewaren? Sla dan onderstaande afbeelding op op Pinterest!

Recept vegan wafel met vruchten foodblogswap Pinterest

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge