Vegan in Utrecht: Gys

vegan in Utrecht hotspot Gys

Ik heb niet zo veel met Utrecht. Het is niet dat ik het geen leuke stad vind, maar als ik er ben, denk ik altijd na een tijdje: ‘Was dit het nou?’ Het centrum is gewoon zo klein, of zo. Daar komt bij dat Utrecht, voor zo ver ik weet, weinig echt leuke vegan hotspots heeft. Waar ze in Amsterdam en Rotterdam als paddenstoelen uit de grond rijzen, heb ik het idee dat Utrecht een beetje achterblijft. Daarom ga ik altijd maar naar Gys, een biologisch restaurantje vlakbij de Neude (het zit ook nog op een andere plek in Utrecht en sinds kort ook in Rotterdam). Je kunt er ontbijten (tot 1 uur!), lunchen, taart eten én dineren en er staan een heleboel vegan en ook glutenvrije opties op de kaart. Ik ben er inmiddels met twee bloggersmeetingsgeweest en ook nog een paar andere keren. Vandaar dat ik het wel eens tijd vond om er een stukje over te schrijven! 

vegan in Utrecht hotspot Gys 2

vegan in Utrecht hotspot Gys 3

vegan in Utrecht hotspot Gys 4

vegan in Utrecht hotspot Gys 5

Gys is best wel een beetje een hipsterplekje, met al die cactussen aan de muur en die gloeilampen aan het plafond. Toch vind ik de inrichting heel gezellig, wat ook komt door het hout en de blauwe kleur. Het licht is niet overal ideaal voor foto’s – tijdens een bloggersmeeting namen mensen zelfs hun pancakes mee naar het raam om ze daar te fotograferen – maar goed, dat is alleen een probleem voor bloggers, haha. En bereid je nu maar voor op veel foto’s van eten…

vegan in Utrecht hotspot Gys 6

vegan in Utrecht hotspot Gys 7

Sinds de eerste keer dat ik er was is de kaart veranderd, dus dit broodje met walnoottapenade en zoete aardappel staat er nu niet meer op. Het was wel erg lekker! De brownie was heel anders dan ik verwachtte, maar ook erg goed. Alles is trouwens prima betaalbaar en er staat goed aangegeven wat vegetarisch, vegan en glutenvrij is.

vegan in Utrecht hotspot Gys 8

vegan in Utrecht hotspot Gys 9

Liefde voor de verse gember-citroenthee. <3 De koffie is uiteraard niet van mij, want ik lust geen koffie, maar ik vond ‘m wel mooi. Je kunt trouwens ook tussen heel veel verschillende soorten melk kiezen.

vegan in Utrecht hotspot Gys 9

Deze tahoe-kikkererwtenburger is wél van de nieuwe kaart en is heel. erg. lekker. Maar echt.

vegan in Utrecht hotspot Gys 11

vegan in Utrecht hotspot Gys 10

Dit was Lisa’s broodje en ik lust helemaal geen paprika, maar hij zag er gewoon mooi uit. Anniek had broodjes met verschillende dips, die ik de laatste keer ook had. Je krijgt blijkbaar steeds andere dips, en ik vond ze niet allemaal even lekker, maar de variatie is wel heel leuk (en het is natuurlijk bedoeld als voorgerecht om te delen en zo)

vegan in Utrecht hotspot Gys 13

vegan in Utrecht hotspot Gys 12

Ik moest de pancakes natuurlijk ook een keer proberen, maar dat waren boekweitpancakes, en ik blijk niet van boekweit te houden. Smaakt veel te gezond voor mij, vrees ik. De rest vond ze wel erg lekker, dus dat is gewoon een kwestie van smaak!

vegan in Utrecht hotspot Gys 15

Gys
Voorstraat 77
3512 AL Utrecht

Amsterdamsestraatweg 113
3513 AC Utrecht

Nieuwe Binnenweg 182
3015 BJ Rotterdam

Ben jij al eens bij Gys geweest?

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge