Recept: Appel-gemberontbijt uit de oven

Recept vegan appel-gemberontbijt

Weet je hoe leuk het is om ’s ochtends wakker te worden, de tuin in te lopen, een appel te plukken en daar een ontbijtje mee te maken? Spoiler: heel leuk. De appels uit de boom van mijn ouders zijn een beetje klein en wat zurig, maar wel heel lekker. En veel appels eten is natuurlijk nooit een straf! Ik combineerde de appel dit keer met gember. Ik drink al jaren gemberthee, dus waarom zou het niet als ontbijt kunnen? Samen met pindakaas (<3) was het een heerlijk warm begin van de dag. Ik draag al de hele week korte broeken en rokjes voor het zomergevoel, dus dat mag ik best compenseren met een herfstig appel-gemberontbijt, nietwaar? Het moet trouwens wel heel even in de oven, en meestal heb ik geen zin in zulke uitgebreide ontbijtjes, maar soms is het het (meer dan) waard. Op zondag, voornamelijk.

Dit heb je nodig
40 gram havermout
Halve rijpe banaan
100 milliliter plantaardige melk (ik gebruikte sojamelk)
Een hele kleine of een halve grote appel
Klein stukje gember (0,5 à 1 centimeter breed, afhankelijk van de dikte)
1 theelepel kaneel
1 theelepel pindakaas
Snufje zout
Eventueel wat rozijnen

Zo maak je het
1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
2. Prak de banaan tot een ‘papje’ en rasp de gember of snijd fijn. Schil de appel en snijd die in blokjes.
3. Meng alle ingrediënten door elkaar. Vet een ovenschaaltje in met een beetje olie en doe het mengsel daarin. Bak het appel-gemberontbijt ongeveer 15 minuten in de oven. Eet smakelijk!

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

4 thoughts on “Recept: Appel-gemberontbijt uit de oven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge