Als ik zeg dat ik een lijstje heb met restaurantjes in Nederland die ik ooit nog wil bezoeken, dan bedoel ik dat letterlijk; dat lijstje bestaat niet alleen in mijn hoofd, maar ook getypt en al, zelfs op stad gerangschikt. De lijstjes van Amsterdam en Rotterdam zijn veruit het langst. Ook Spirit, een vegetarische restaurant in de Groene Passage in Rotterdam, stond er al een tijdje op. Toen ik in de vorige hittegolf naar Lisa in Rotterdam ging om een beetje te shoppen en kletsen maar vooral ook heel veel te eten, was Spirit dan ook ons eindstation. Jongens, ik ben fan! (En ik ben niet de enige, want het terras zat stampvol. Zo vol zelfs dat we binnen moesten zitten, waar het licht heel slecht was, dus excuses voor de slechte foto’s. Niet dat ik veel foto’s heb gemaakt, want daar was het eten veel te lekker voor.)
Spirit werkt met een pay-per-gram buffetconcept: je pakt een bord, laadt het vol met waar je maar zin in hebt (ook toetjes!) en betaalt per 100 gram. Voor het ontbijt is dat €1,95 per 100 gram, voor lunch en diner €2,50 (eat-in) of €2,25 (take-away). Dat concept is niet alleen heel fijn voor je portemonnee, maar het is ook heel tof dat je gewoon alles kunt proeven!
De inrichting of sfeer is niet heel bijzonder, maar dat is juist wel grappig; het doet een klein beetje aan als een vegetarisch fast food-restaurant, en die hebben we hier natuurlijk nauwelijks. Het eten is er alleen tien (of duizend) keer lekkerder dan bij McDonalds. Het is trouwens ook erg leuk te kijken naar alle verschillende mensen die er zitten.
Al het eten bij Spirit is vegetarisch én 100% biologisch. Bij elk gerecht ligt bovendien een kaartje met de ingrediënten, waarop ook staat of het vegan is. Volgens mij zijn de gerechten elke dag anders, maar toen wij er waren, was ruim de helft van de gerechten ook vegan. Ik begon enthousiast mijn bord vol te laden en bedacht pas dat ik een klein probleem had toen mijn bord bijna vol had, maar ik nog lang niet bij het einde van het buffet was. Nou ja, dan moet ik ooit nog maar een keer terug!
Het is natuurlijk heel moeilijk te zeggen hoe het eten was (ik had zo’n 12 verschillende dingen), maar over het algemeen was alles vooral erg LEKKER. Dat ‘vlees’ dat rechts op mijn bord lag, was mijn favoriet. Ik ben alleen vergeten te kijken wat de ingrediënten waren…
Natuurlijk gingen we ook nog een keer terug voor een toetje. De bessencrumble was niet heel bijzonder, maar de brownie was lekker en dat sinaasappeltaartje was nog beter. (Overigens hebben ze ook nog een aparte vitrine met TAART. Daar heb ik maar even niet in gekeken, want dan zou het helemaal mis zijn gegaan.) Ik geloof dat ik een beetje verliefd ben geworden op dit restaurant. En het allerleukste is: eind dit jaar komt Spirit ook in Amsterdam!
Spirit
Mariniersweg 9
3011 NB Rotterdam
Maandag-zaterdag geopend van 8 tot 23 uur
Heb jij zo’n concept wel eens gezien?
Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?
Ik was hier nog niet maar wil er zóó graag nog eens heen, lijkt me echt heel erg leuk en lekker daar! En wat een leuk nieuws dat ze ook naar Amsterdam komen, ben benieuwd! ^^
Charelle heeft onlangs geplaatst…Bijenpollen als ontstekingsremmer en tegen hooikoorts!
Wat een geweldig concept! Ziet er ook heel erg lekker uit!
Janna heeft onlangs geplaatst…Snelle zomerse pruimentartelettes
Je had me er natuurlijk al over verteld, maar het ziet er ook echt SUPER goed uit! :) Als het in Amsterdam komt, ga ik met je mee.
Jaaaa daar ben ik ook een keer geweest! Super lekker! Hier in Leuven zit ook een restaurant met hetzelfde concept.
Djuli heeft onlangs geplaatst…Vegan & natuurlijke huidverzorging van Salcura