Recept: Kikkererwtenburgers met wortel en mais

recept-kikkererwtenburgers-met-wortel-en-mais

Ik deel mijn keuken met 13 andere studenten, maar ik zie er bijna nooit iemand. Ik vraag me altijd af of mijn ‘huisgenoten’ leven op pizza en magnetronmaaltijden, of dat ze gewoon überhaupt niet eten. Toen ik deze kikkererwtenburgers stond te bakken, stond er toevallig wél iemand tegelijkertijd te koken. Hij keek in mijn pan en vroeg eerst nogal fronsend of dat ‘veggieburgers waren, of zo’. Ik knikte en kon niet laten erbij te zeggen dat ik ze zelf had gemaakt. Ze zagen er pretty professional uit, was zijn oordeel. Yes! Eerlijk is eerlijk, deze burgers missen eigenlijk nét wat stevigheid om op een broodje te passen zoals op de foto, maar vooral als onderdeel van een avg’tje of bijvoorbeeld bij een salade of couscous zijn ze érg lekker.

Dit heb je nodig voor 6 burgers
2 blikjes kikkererwten
150 gram wortel
6 eetlepels mais
3 teentjes knoflook
1 eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel gemalen koriander
Halve eetlepel kerriepoeder
Halve eetlepel gemalen komijn
Ongeveer 6 eetlepels bloem + extra

En zo maak je ze
1. Giet de kikkererwten af en doe ze in een kom, maar houd ongeveer een kwart apart. Snijd de teentjes knoflook in stukjes en doe ze samen met dalle kruiden en nog wat zout en peper bij de kikkererwten. Pureer tot het een gladde ‘puree’ is; het maakt niet uit als er nog wat stukjes in zitten. Roer de bloem erdoorheen.
2. Rasp de wortel en doe die samen met de mais en de apart gehouden kikkererwten bij de puree. Roer of kneed goed door en verdeel het mengsel dan in zes gelijke delen. Rol er balletjes van en druk ze dan plat tot grote, dunne burgers. Als je er tijd voor hebt, kun je deze een uurtje in de koelkast zetten voor extra stevigheid.
3. Doe wat extra bloem in een schaaltje en leg de burgers hier aan beide kanten even in. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de kikkererwtenburgers aan beide kanten in een paar minuten goudbruin. Eet smakelijk!

Tip: De burgers die je nog niet eet, kun je gewoon in de koelkast bewaren en de volgende dag (of later) nog een keer bakken. Daar worden ze nog knapperiger van ook!

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge