Vegan in Amsterdam: Beter & Leuk

Vegan in Amsterdam Beter & Leuk 1

Het is pas een week geleden dat ik een lijstje maakte met mijn favoriete vegan restaurants in Nederland, maar na vrijdag kan ik daar eigenlijk nóg een favoriet aan toevoegen: Beter & Leuk! Lisa en ik waren op zoek naar een restaurantje waar we lekker lang konden zitten om te lunchen én taart te eten – en te kletsen natuurlijk – en daar was dit tentje in Amsterdam-Oost erg geschikt voor. Er is (vegan) eten, er is leuk meubilair, er zijn gekleurde kussens, er komen mensen met ‘leuk rommelig haar’ (aldus Lisa) en er worden zelfs wat leuke spullen verkocht. Geen wonder dat het er zo druk was toen we binnen kwamen! En ook best wel een voordeel dat ik het niet eerder ontdekte, want het zit vrij dicht bij mijn school en ik vrees dat mijn portemonnee daar niet zo blij mee zou zijn geweest. Ik hoop dat de foto’s jullie een beetje een beeld geven!

Vegan in Amsterdam Beter & Leuk 2

‘Net alsof we weer op de basisschool zitten,’ zei Lisa toen we plaatsnamen. Sommige stoelen deden daar inderdaad wel aan denken, maar ik vond het meubilair vooral heel leuk. De verschillende stoelen pasten niet en toch helemaal bij elkaar, een deel van de tafelbladen was gekleurd (hoe tof) en overal stond een vrolijk bloemetje.

Vegan in Amsterdam Beter & Leuk 3

Vegan in Amsterdam Beter & Leuk 4

Vegan in Amsterdam Beter & Leuk 5

Ik ben vergeten een foto te maken van de menukaart, maar een heel groot deel daarvan was vegan – je kunt zelfs een Dutch Weed Burger bestellen. Beter & Leuk maakt voornamelijk gebruik van biologische en lokale ingrediënten, en veel dingen zijn ook glutenvrij. Na lang twijfelen kozen we beiden voor de linzensoep met brood, die echt heel lekker was. Take-out is trouwens ook mogelijk!

Vegan in Amsterdam Beter & Leuk 6

En bananenbrood, net uit de oven! (met dadelcrème, mocht je je afvragen wat dat is) Het stond bij de ‘healthy sweets’ – net als de meeste andere taartjes -, maar smaakte gelukkig niet zo heel gezond. Bij de thee, die je ziet op de achtergrond, krijg je overigens een gratis refill.

Vegan in Amsterdam Beter & Leuk 7

Vegan in Amsterdam Beter & Leuk 8

Zoals ik al zei is er ook een klein winkeltje; niet alleen hangen er op meerdere plekken tweedehands kleding, er zijn ook wat boeken (bullet journals, kookboeken), kaarten en kettinkjes verkrijgbaar. Ik kocht er niks, maar keek wel even rond.

Vegan in Amsterdam Beter & Leuk 9

Vegan in Amsterdam Beter & Leuk 10

Om deze blogpost in één zin samen te vatten: Beter & Leuk is écht beter en leuk. Er worden overigens ook af en toe workshops georganiseerd; daarvoor kun je kijken in het programma op hun site.

Vegan in Amsterdam Beter & Leuk 11

Beter & Leuk
Eerste Oosterparkstraat 91
1091 GW Amsterdam
beterenleuk.nl

Beter & Leuk is doordeweeks geopend van 8.30 tot 17.00 en in het weekend van 9.30 tot 17.00, De lunchroom, die op nummer 73 in dezelfde straat zit, is op woensdag tot vrijdag geopend van 11.30 tot 20.30 en op overige dagen van 16.30 tot 20.30.

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

4 thoughts on “Vegan in Amsterdam: Beter & Leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge