Al een paar dagen vóór Audrey bij mij kwam koken, meldde ze via WhatsApp dat zij wel tomaten mee kon nemen. Uit eigen tuin, welteverstaan. Nou ben ik helemaal niet zo iemand die per se bijzondere (a.k.a. dure) tomaten wil kopen omdat die lekkerder zijn, maar als het aangeboden wordt… Tja, graag! Eigenlijk was het bijna zonde om ze te pureren, maar we hielden er wél een erg lekkere wortel-tomatensoep aan over. De combinatie met wortel maakt hem niet alleen wat specialer dan gewone tomatensoep, maar bovendien oranje. (En we weten inmiddels wel hoeveel ik van oranje eten houd.) De soep is vooral geschikt als voorgerecht, maar als je er brood bij eet, kan het ook prima als hoofdgerecht!
Dit heb je nodig voor 4 personen als voorgerecht of 2 personen als hoofdgerecht
300 gram wortels
450 gram tomaat
500 milliliter water
1 blokje vegan groentebouillon (bijvoorbeeld van Maggi)
2 teentjes knoflook
2 eetlepels verse basilicum
2 theelepels paprikapoeder
2 theelepels kerriepoeder
En zo maak je het
1. Snijd de wortels in plakjes en de knoflook in heel kleine stukjes. Verhit wat olie in een pan en bak de knoflook en wortel een paar minuten. Voeg het water en het bouillonblokje toe en laat de wortels zo’n 20 minuten koken.
2. Pureer ondertussen de tomaten en haal ze door een zeef, zodat de pitjes eruit gaan. Voeg de tomatenpuree toe aan de soep en verwarm die nog vijf minuten mee.
3. Laat de soep een beetje afkoelen en snijd ondertussen de basilicum fijn. Voeg de basilicum toe een pureer het geheel dan tot een gladde soep met een staafmixer. Roer het paprika- en kerriepoeder erdoorheen en verwarm de soep opnieuw.
4. Verdeel de wortel-tomatensoep over de kommen of diepe borden en garneer met een beetje paprikapoeder en een blaadje basilicum. Eet smakelijk!
Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?
Wauw dat klinkt goed!
Ik ga hem een keertje maken :)
Mmmm ik hou van soep en dit lijkt me zo lekker!
Het water loopt me in de mond. Ik ga dit recept zeker een keer uitproberen!