Vegan in Arnhem: Mantra

Vegan in Arnhem Indiaas restaurant Mantra 1

Toen ik geslaagd was voor het vwo, nu twee jaar geleden, gingen we uit eten. Ik mocht uiteraard het restaurant uitzoeken, en in plaats van te kiezen voor iets waar we vaker kwamen (never change a winning restaurant), ging ik op zoek naar een nieuw restaurant in de buurt. Ik besloot voor een Indiaas restaurant te kiezen, om dat eens te proberen. Geen grapje: daarvóór had ik dus nog nooit Indiaas gegeten. Gelukkig heb ik dat in de afgelopen twee jaar ruimschoots ingehaald en maak ik heel regelmatig curry’s, zeker nu het herfst wordt. Ook als veganist kan ik bij restaurant Mantra nog prima terecht: dat bleek wel toen ik er afgelopen weekend weer heen ging. De sfeer is is fijn, het eten is lekker en restaurants met vegan opties zijn nogal schaars in Arnhem, dus genoeg reden om er eens over te schrijven!

Vegan in Arnhem Indiaas restaurant Mantra 2

Vegan in Arnhem Indiaas restaurant Mantra 3

Vegan in Arnhem Indiaas restaurant Mantra 4

Mantra is een familierestaurant en de eigenaren hebben ook echt Indiase roots. Dat is superleuk! De eigenaar liep gewoon rond door het restaurant, lekker informeel, en hij vertelde ons een paar verhalen over India (die ik even niet meer kan reproduceren). We mochten zelfs even in de keuken kijken, die overigens verrassend klein is voor het aantal gerechten dat er op de kaart staat.

Ook leuk: de inrichting is geheel in het thema, én er is een apart hoekje met een tafeltje voor twee. Het moge duidelijk zijn dat ik daar ook ooit een keer wil zitten, haha.

Vegan in Arnhem Indiaas restaurant Mantra 5

Vegan in Arnhem Indiaas restaurant Mantra 6

Wat betreft het eten: dat is zeg maar niet normaal lekker. Tja, ik weet even niet hoe ik het anders moet omschrijven. Ik vroeg wat er veganistisch was en de eigenaar wist meteen waar ik het over had en was heel behulpzaam; hij wees de opties aan op de kaart en bood zelfs aan om dingen aan te passen. Uiteindelijk ging ik voor de linzensoep en Baingan Hyderabadi (ja, dat heb ik gekopieerd van het menu): aubergine in een pittige saus. Serieus, ik ga dit na proberen te maken thuis. Alles wordt geserveerd met Indiaas brood en rijst.

Vegan in Arnhem Indiaas restaurant Mantra 7

Mocht je wel ‘gewoon’ kaas eten: vegetarisch is er sowieso genoeg! Mijn ouders hadden deze thali, een heleboel verschillende gerechtjes bij elkaar. Als je het vraagt, zou deze misschien zelfs vegan gemaakt kunnen worden.

Kortom, echt een aanrader als je eens in Arnhem bent! Als je van Indiaas eten houdt is het echt een must om heen te gaan; als je het nog niet zo goed kent, overtuigt Mantra je wel. :)

Mantra
Janslangstraat 14/15
6811 GG Arnhem

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge