Recept: Simpele couscous met granaatappelpitjes

Recept simpele vegan couscous met granaatappelpitjes

Dit is waarschijnlijk één van de allerlaatste zomerse recepten van dit jaar! De temperaturen dalen behoorlijk en ik vind het eerlijk gezegd heerlijk. Ik zou trouwens graag zeggen dat het ook één van de laatste couscousrecepten is – ik zou het jullie niet kwalijk nemen als jullie nu al gek werden van mijn couscousobsessie – maar dat is helaas niet het geval. Alles met couscous is gewoon geslaagd, dus ook deze couscous met granaatappelpitjes, aubergine, spinazie en kikkererwten is weer het delen waard! Ik vind het recept wel bijna te gemakkelijk (of origineel) voor op internet, maar als ik zulke dingen denk, hoef ik mezelf er alleen maar even aan te herinneren hoe geweldig ik makkelijke recepten vind. Ik ben en blijf tenslotte wel student. (Of nou ja, niet voor eeuwig. Maar nu nog even wel.)

Dit heb je nodig voor 4 personen
275 gram couscous
1 blik kikkererwten
300 gram verse spinazie
1 aubergine
2 teentjes knoflook
1,5 eetlepel gemalen komijn
1,5 eetlepel gedroogde koriander (peterselie kan ook)
1 verse granaatappel (of een bakje granaatappelpitjes)

En zo maak je het
1. Als je een verse granaatappel hebt, is het het handigst om daar eerst de pitjes uit te halen. Snijd hem hiervoor doormidden en snijd wat inkepingen in de schil. Leg de helften (één voor één) met de pitjes naar beneden in je hand en sla met een pollepel op de schil. Dan vallen ze er zo uit!
2. Snijd daarna de aubergine in blokjes en snijd de knoflook fijn. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine samen met de knoflook op middelhoog vuur gaar. Voeg daarna in beetjes de spinazie toe, tot alles is geslonken.
3. Kook ondertussen wat water. Doe de kikkererwten bij de couscous en giet hier ongeveer 350 milliliter kokend water bij. Laat dit even wellen en roer het dan goed door met een vork.
4. Doe de spinazie en aubergine bij de couscous en roer de kruiden hier doorheen. Verdeel over vier borden en garneer de couscous met granaatappelpitjes. Eet smakelijk!

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

One thought on “Recept: Simpele couscous met granaatappelpitjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge