Recept: Ratatouillerolletjes (met kikkererwtenstoof)

Recept ratatouillerolletjes met kikkererwtenstoof

Nu het bijna weekend is (nou ja, soort van dan), vond ik het wel tijd voor een feestelijk recept! Ik ben gek op aubergine en al helemaal in de standaard combinatie met courgette en tomaat. Ik maak regelmatig ratatouille met kikkererwten, maar in deze vorm had ik de ingrediënten nog nooit gegoten. Terwijl het er zo leuk uit ziet! Toegegeven, als je ze voor het eerst maakt, kan het gebeuren dat ze eerste alweer koud zijn zodra je de laatste hebt gemaakt, maar oefening baart kunst, en zo. Je kunt de ratatouillerolletjes serveren als hartig hapje op een feestje, of als bijgerecht. Bijvoorbeeld bij deze simpele kikkererwtenstoof! 

Dit heb je nodig voor 4 personen (ongeveer 12 rolletjes)
Voor de ratatouillerolletjes
1 aubergine
1 courgette
1 rode paprika
2 tomaten
2 teentjes knoflook

Voor de kikkererwtenstoof
2 blikken kikkererwten
2 blikken tomatenblokjes
20 dadels
2 eetlepels gemalen komijn
1 eetlepel gemalen koriander
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel gemalen kardemom

En zo maak je het
1. Snijd de paprika doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Doe hetzelfde met de tomaten. Snijd de paprika, tomaten en knoflook in heel kleine stukjes en pureer met een staafmixer – het maakt niet uit als er nog wat stukjes in zitten. Zeef het mengsel even als er nog veel vocht van de tomaat in zit.
2. Was de courgette en aubergine en snijd de bovenkant eraf. Snijd beide groenten in de lengte in zo dun mogelijke plakjes (minder dan een halve centimeter).
3. Als je de kikkererwtenstoof maakt, snijd dan de dadels doormidden en doe alle ingrediënten in een pan. Zet de pan op medium vuur en doe er een deksel op. Laat de kikkererwten langzaam zacht en kruidig worden; roer af en toe even door.
4. Verhit ondertussen wat olijfolie in een koekenpan of grillpan en bak in beurten de courgette- en aubergineplakken in een paar minuten gaar (tussendoor uiteraard omdraaien). Van de plakken die al gaar zijn, kun je rolletjes gaan maken: leg een plak aubergine op een plak courgette (of andersom, maar courgette is meestal langer) en doe er aan het begin een theelepel van het tomaat-paprikamengsel op. Rol de groenten dan op en steek er een cocktailprikkertje in. De rolletjes zijn zowel warm (aanbevolen bij de kikkererwtenstoof) als koud te serveren. Eet smakelijk!

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

2 thoughts on “Recept: Ratatouillerolletjes (met kikkererwtenstoof)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge