Vroeger wist ik zeker dat de lunch mijn favoriete maaltijd van de dag is; ik hield gewoon heel erg van brood. Tegenwoordig weet ik dat niet meer zo zeker, want het verandert constant. Doordeweeks vind ik het avondeten bijvoorbeeld veel lekkerder dan het ontbijt. Hoewel ik erg gehecht ben aan mijn overnight oats met heel veel kaneel, is het ook weer niet zó bijzonder. Maar in het weekend is het een heel ander verhaal. Van specialere ontbijtjes kan ik zo genieten! Deze ontbijtcrumble met blauwe bessen en amandelen was bijvoorbeeld heel geslaagd. Dat ik ‘m toevallig niet in het weekend at, laten we dan maar even terzijde. Over het algemeen vind ik blauwe bessen nogal overgewaardeerd; ze zijn best lekker, maar niet per se een hype waard. Maar, note to self: warm zijn ze ineens tien keer zo lekker!
Dit heb je nodig voor 1 persoon
Een hele of halve banaan
100 gram blauwe bessen (diepvries)
40 gram havermout
1 eetlepel zonnebloemolie
1 eetlepel rijststroop (of andere plantaardige zoetstof)
Kaneel naar smaak
20 gram (eventueel gezouten) amandelen
En zo maak je het
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Doe flink wat kaneel door de havermout en roer de olie en de rijststroop erdoorheen, tot het een soort crumble is. Snijd de amandelen in kleine stukjes en mix die er ook doorheen.
3. Snijd de (halve) banaan in plakjes en verdeel die over de bodem van een klein ovenschaaltje. Verdeel de blauwe bessen eroverheen en tot slot de crumble. Zet het de ontbijtcrumble zo’n 18 minuten in de oven, en daarna eventueel nog 2 minuten onder de grill. Eet smakelijk!
Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?
Het was lekker!! Heb het met bosbessen gemaakt, want die hadden we nog :)