Recept: Broodje vegan saté met zoetzure salade

Recept broodje vegan saté met zoetzure salade

Een tijdje geleden werd ik lid van een Foodbloggers-Facebookgroep, natuurlijk om af en toe om hulp te vragen, maar stiekem vooral ook omdat ik dan mee mocht doen aan de Foodblogswap. Dat had ik al vaker gezien op andere blogs en het leek me zo leuk! Het concept is dus dat je een andere foodblog toegewezen krijgt, daar een recept van maakt (eventueel iets aangepast) en dat op jouw blog publiceert. Achter mijn naam stond dit keer de blog van Deborah, Samen Bourgondisch. Om te zeggen dat haar blog niet veganistisch is, is nogal een eh, understatement, maar dat vond ik ook wel weer een uitdaging. Ik besloot dan ook te kiezen voor een totaal niet vegan recept te kiezen en dat te veganizen. Dus zie hier: mijn broodje vegan saté! Ik had al eeuwen geen saté gegeten, en ik heb er vooral van geleerd dat het heel moeilijk op de foto te zetten is. Het was wel lekker, maar ik denk dat ik de volgende keer toch maar weer voor groenten ga…

Dit heb je nodig (voor 1 persoon als avondeten, want er zit zoveel pindakaas in dat het supervullend is – en niet supergezond, maar who am I kidding, anders was die pindakaas wel een andere manier in mijn mond beland)
2 (of 3) pitabroodjes
150 gram tempeh *
3 eetlepels ketjap manis of sojasaus
4 eetlepels pindakaas
2 teentjes knoflook
1 theelepel sambal
175 milliliter water

Voor de groenten
Eén derde komkommer
1 wortel
5 eetlepels azijn
3 eetlepels water
1 eetlepel suiker

* Ik koos ervoor de saté te maken van tempeh, maar je kunt natuurlijk ook gewoon kipstukjes van Vivera of de Vegetarische Slager te gebruiken.

En zo maak je het
1. Begin ruim een halfuur van tevoren (een paar uur mag ook) met het mixen van de azijn, suiker en het water voor de groenten. Snijd de komkommer en wortel in dunne plakjes (je zou het ook met een kaasschaaf kunnen doen, maar die heb ik uiteraard niet) en meng de azijn erdoor. Zet dit in de koelkast.
2. Snijd de tempeh in kleine blokjes. Meng 2 eetlepels ketjap en 1 eetlepel pindakaas door elkaar. Snijd een teentje knoflook fijn en meng dat samen met de tempeh door de marinade. Zet ook dit in de koelkast.
3. Snijd, als je wilt gaan eten, het andere teentje knoflook fijn en bak dat kort in een steelpannetje. Voeg de overige 3 eetlepels pindakaas, de sambal en de 175 milliliter water toe en roer net zo lang tot het een gladde pindasaus is. Bak ondertussen de tempeh in een koekenpan en voeg die toe aan de pindasaus. Roer de overige eetlepel ketjap erdoorheen.
4. Rooster de pitabroodjes een paar minuten in een broodrooster en vul ze met de groenten en de vegan saté. Eet smakelijk!

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge