Recept: Linzensalade met courgette en guacamole

Recept vegan linzensalade met courgette guacamole hazelnoten

Ik ben vast één van de weinigen, maar ik ben dus echt een wintermeisje. Ik vind de zon zelf echt heel leuk en kan ook wel steeds iets beter tegen warmte, maar om nou te zeggen dat je mij blij maakt met temperaturen van 30 graden: nee. Maar hoe tegenstrijdig het ook lijkt, ik heb dan wel juist veel meer zin om te koken dan in de winter. Waar ik in koudere tijden vooral oranje gerechten maak (met wortel, pompoen en zoete aardappel), ga ik met hoge temperaturen los met groene groenten. Het lijkt misschien wat ongevarieerd om elke dag iets ‘slasaladeachtigs’ te eten, zoals wij dit weekend deden, maar juist daarin kun je ook heel veel variatie aanbrengen – en het past meestal nog bij elkaar ook. Zo improviseerde ik bijvoorbeeld even een linzensalade met courgette, avocado en hazelnoten. Heel simpel, heel lekker! 

Dit heb je nodig voor 2 personen
1 blikje linzen
100 gram gemengde sla
1 courgette
2 mini-avocado’s (of 1 grote)
40 gram hazelnoten
1 eetlepel + 1 theelepel citroensap
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel agavesiroop
1 teentje knoflook

En zo maak je het
1. Snijd de hazelnoten doormidden en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin. Schep regelmatig om.
2. Was de courgette en snijd die in lange repen (eerst in de lengte in plakken, die daarna ook in de lengte in repen). Verhit wat olijfolie in de (net gebruikte) koekenpan en bak de courgette op middelhoog vuur gaar.
3. Giet ondertussen de linzen af en meng ze met de sla in een kom. Maak een dressing van een eetlepel olijfolie, een eetlepel citroensap, de agavesiroop en een uitgeperst teentje knoflook; roer die door de salade heen.
4. Prak de avocado’s met een vork tot guacamole, en breng die op smaak met een theelepel citroensap en eventueel zout en peper.
5. Verdeel de linzen en sla over twee borden. Leg de courgetterepen er als een soort ‘nestje’ op, met daarop de guacamole. Garneer met de geroosterde hazelnoten. Eet smakelijk!

Wil je dit recept voor linzensalade met courgettesalade bewaren? Sla dan onderstaande afbeelding op op Pinterest!Recept vegan linzensalade met courgette guacamole hazelnoten Pinterest

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge