Recept: Gevulde zoete aardappel met bieten-wortelsalade

Recept gevulde zoete aardappel met bieten-wortelsalade

Hè, is het al Koningsdag? Nou nee, dat niet – hoewel je dit gerecht met zoete aardappel en wortel dan óók prima zou kunnen serveren. Maar eerst is het eindelijk herfst! Het seizoen van de pompoen, zoete aardappel en ander warm comfort food (ook al moet ik bekennen dat ik de betekenis van dat woord nooit echt gekend heb). Ik heb stiekem een beetje een trauma aan gevulde zoete aardappel, want ik heb er een keer het brandalarm mee laten afgaan, maar ze zijn zo lekker dat ik ze toch gewoon blijf maken. Deze vulling van bietjes, wortel en linzen past er erg goed bij! Dus: trek je sloffen en warme trui aan, doe even net alsof de blaadjes al van de bomen vallen en geniet van dit toch best wel herfstige hoofdgerecht (eventueel te serveren met nog een andere salade).

Dit heb je nodig voor 3 personen
3 grote zoete aardappels
500 gram bietjes, voorgekookt
300 gram wortels
1 blik linzen
50 gram rozijnen
Een halve sinaasappel
50 gram walnoten
2 eetlepels balsamico-azijn

En zo maak je het
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Was de zoete aardappel goed en snijd ze in de lengte bijna doormidden – niet helemaal doorsnijden, dus! Prik er met een vork wat gaatjes in en leg ze naast elkaar op een ovenrooster (of bakplaat met bakpapier). Bak ze in 45 minuten gaar.
2. Rasp ondertussen de bietjes en wortels met een grove rasp. Roer de linzen en rozijnen door de groenten en voeg ook de balsamico-azijn toe. Pers de halve sinaasappel erboven uit.
3. Leg op elk bord een zoete aardappel en vul die met de bieten-wortelsalade. Snijd de walnoten in stukjes en strooi die over de gevulde zoete aardappel. Eet smakelijk!

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge