Vegan in Groningen: Anat

Vegan in Groningen Anat 1

Als ik naar een stad ga, pluis ik van tevoren helemaal uit waar ik kan en wil eten. Dat deed ik altijd al wel, maar sinds ik vegan eet is het nog nét een tikje erger geworden. Immers: voorpret is de helft van de pret, niet waar? De meeste mensen zijn dat inmiddels al wel van me gewend, maar als ik iemand voor het eerst ontmoet, vergeet ik af en toe dat niet íedereen zulke dingen doet. Toen ik laatst met Marjolein zou afspreken in Groningen en een paar dagen van tevoren al een lijstje stuurde met de vermelding ‘oh ja, hier wil ik allemaal heen’, was ze volgens mij nogal overdonderd, haha. Het is altijd nog maar de vraag of dingen in het echt dan net zo leuk zijn als ze op internet klinken, maar bij Anat was dat zeker het geval! Hier kun je heerlijk lunchen of taart eten en dat met uitzicht op het prachtige Noorderplantsoen.

Vegan in Groningen Anat 2

Zo ziet het er van buiten uit! De zon scheen, dus we konden lekker buiten zitten. Achter het raam is een kleine ruimte met een toonbank en volgens mij is daarachter nog een ruimte waar je binnen kunt zitten, maar daar ben ik niet geweest.

Vegan in Groningen Anat 6

Vegan in Groningen Anat 7

Toen we de serveerster vroegen of ze een kaart had, zei ze vrolijk: ‘Nee, maar ik kan het wel opnoemen!’ Voor de lunch hadden we de keuze uit een salade, soep of broodje, of een combinatie van die drie. Alles vegan! Afgezien van de smoothies en juices is het ook prima te betalen. Marjolein bestelde het broodje van de dag en ik zei dat ik binnen wel even kwam kijken naar de taart (want ik had me verheugd op taart als lunch, dus ja). Op de toonbank stonden een raw fruittaart en een chocoladetaart.

Vegan in Groningen Anat 3

 

Vegan in Groningen Anat 4

Ik bestelde de fruittaart, maar blijkbaar ging dat niet helemaal goed, want het meisje kwam even later naar ons tafeltje met een stuk chocoladetaart. In eerste instantie zei ik daar wat van, maar de chocoladetaart zag er zo lekker uit dat ik tegen haar zei dat ze die ook wel gewoon mocht laten staan. En ja, hij was lekker! Sowieso houd ik van tentjes waar je thee van verse gember en citroen kunt bestellen.

Vegan in Groningen Anat 5

Marjoleins broodje was ook heerlijk kleurrijk. Afgezien van de verkeerde bestelling (en dat het enigszins lang duurde) dus een fijne ervaring. Toen we wilden afrekenen, konden we niet pinnen. ‘Verderop in de straat is een Coop met een geldautomaat,’ werd ons verteld. Vijf minuten later waren we terug om te betalen. Vertrouwen in mensen is een héél groot pluspuntje. Ik kom hier nog eens terug! (Als ik weer die urenlange reis naar Groningen maak, dan. En de rest van het hotspotlijstje heb afgewerkt. ;))

ANAT
Verlengde Grachtstraat 1
9717 GD Groningen

Kom jij wel eens in Groningen?

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

4 thoughts on “Vegan in Groningen: Anat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge