Welkom op Colours ’n cooking!

Hoi, en welkom op coloursandcooking.nl! Ook wel Colours ’n cooking genoemd, uiteraard naar rock-‘n-roll, maar ik vond coloursncooking.nl zo lelijk. Hoe dan ook, ik ben zo blij dat ik dit welkomstberichtje eindelijk online kan zetten dat ik spontaan niet meer weet wat ik nu moet typen. Daarom leg ik maar gewoon uit waar je bent beland. Ik ben Maaike (je zou me kunnen kennen van mijn mindstyleblog muymaaike.nl) en dit is mijn ‘eat the rainbow’-foodblog – oftewel: recepten met kleur – oftewel: veel groenten. Ik eet namelijk sinds een aantal maanden veganistisch, en dan krijg je dat al snel, maar ik ben ook gewoon gek op kleur. In deze blogpost stel ik mijn blog (en mezelf) even voor!

Ik houd al mijn hele leven van eten en een paar jaar geleden kwam ik erachter dat het ook heel leuk is om het zelf te maken en recepten te verzinnen. Ik wil al een hele tijd een foodblog, dus nu start ik hem ook maar gewoon. Ik ga vooral recepten posten, die geschikt zijn voor vegans maar ook gewoon voor carnivoren, want vegan eten is vet lekker en helemaal niet moeilijk. Het is de bedoeling om een soort mix te maken van recepten die ik op kamers maak (a.k.a. budget recepten) en recepten die ik bij mijn ouders maak (iets uitgebreider). Daarnaast komen er zowel recepten met heel ‘normale’ ingrediënten voorbij als recepten met tempeh, miso en andere dingen die je als niet-vegan niet zo snel koopt. Ik zal echter ook wel eens andere dingetjes posten, want nou ja, praten over eten is gewoon leuk. Je kunt op dinsdag, donderdag en zondag een blogpost verwachten! (Zondag wordt vaak bakreceptendag.)

Er staan momenteel al 4 blogposts online om jullie een kleine indruk te geven van wat voor recepten jullie kunnen verwachten én van mijn fotografiestijl. Bekijk bijvoorbeeld eens de perfecte vegan lemon curd, een geweldige vegan burger en de kleurrijkste stamppot die je ooit hebt gezien. Oh, en hier lees je waarom ik veganistisch ben gaan eten. Verder staan er nog recepten en hotspots tot half juli klaar!

‘Oké, heel leuk en aardig allemaal, maar wie ben jíj dan in vredesnaam?’ Ja, dat zal ik dan ook maar even vertellen. Ik ben Maaike, 19 jaar en studente Media, Informatie en Communicatie in Amsterdam. Ik houd van schrijven, koken, eten, lezen, foto’s maken, de slappe lach hebben, kletsen over random dingen, filosoferen, kleurrijkheid, schattige dingen, rock-‘n-rollmuziek, thee, citytrips en nog veel meer. Ik droom er al jaren van om mijn geld te verdienen met schrijven OF een vegan lunch- & tearoom te openen. Een foodblog is dus een combinatie van die twee grootste passies! Mijn favoriete ingrediënten (of nou ja, een greep daaruit) zijn kaneel, aubergine, spinazie, granaatappelpitjes, kidneybonen, zoete aardappel couscous en chocola, maar ik lust absoluut geen kokos en paprika. En oh ja, eigenlijk vind ik de meeste keukens wel lekker, maar als ik moet kiezen, ga ik voor Indiaas, Mexicaans en Oosters (Israëlisch en zo).

Mochten jullie me willen volgen: dat kan op Bloglovin’, Twitter, Instagram, Facebook, YouTube en Pinterest. Ik hoop dat jullie net zo enthousiast zijn als ik! Laat dan vooral even een reactie achter. :)

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

6 thoughts on “Welkom op Colours ’n cooking!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge