Vegan in Amsterdam: Sir Hummus

Vegan in Amsterdam hotspot Sir Hummus

Als je naar de foto’s kijkt, zie je het misschien wel: inmiddels is het al máánden geleden dat ik bij Sir Hummus ging lunchen, toen we nog buiten in de zon konden zitten én mijn fotografieskills duidelijk minder ontwikkeld waren (hoewel dat ook kan komen omdat ik gewoon erg graag wilde gaan eten). Ik had er destijds niet over geblogd, maar kwam toevallig de foto’s tegen en besloot het alsnog te doen! Sir Hummus is een klein restaurantje in de Amsterdamse Pijp, waar ze – juist – alleen maar hummus serveren. Échte hummus, van geweekte kikkererwten en zo. The real hummus experience from the streets of Jerusalem‘, zoals ze het zelf noemen. Je begrijpt: als veganist was ik meteen om. Ik mag dan wel actief promoten dat vegan eten meer is dan alleen hummus, maar dat betekent niet dat ik daar niet ook gewoon ladingen van kan eten.

Vegan in Amsterdam hotspot Sir Hummus 13

Sir Hummus zit aan een superleuk pleintje, niet ver van de Albert Cuypmarkt. Niet alleen prima bereikbaar, maar ook leuk uitzicht! Kimberly en ik zaten op het bankje aan de linkerkant, onze enorme borden hummus pasten maar net op het kleine tafeltje.

Vegan in Amsterdam hotspot Sir Hummus 2

Het principe van Sir Hummus is hetzelfde als dat van bijvoorbeeld Maoz: je kiest een soort pita, een grootte en tot slot eventuele toppings. Die nam ik niet, maar vooral de pikante aubergine lijkt me een enorme aanrader. Ook leuk dat er aangegeven staat welke toppings vegan zijn!

Vegan in Amsterdam hotspot Sir Hummus 3

Vegan in Amsterdam hotspot Sir Hummus 4

En dan krijg je dus dit. Op de foto kun je niet zo goed zien hoe groot de borden zijn, maar ze zijn dus gróót (zelfs als je een kleine portie neemt). Je kunt flink wat op je pita scheppen, anders komt je hummus dus echt niet op. Maar het was vooral erg lekker! Ik vraag me altijd oprecht af hoe je zelfgemaakte hummus zo perfect glad krijgt, maar goed, ze zijn hier niet voor niets in gespecialiseerd.

Vegan in Amsterdam hotspot Sir Hummus 5

Vegan in Amsterdam hotspot Sir Hummus 6

Vegan in Amsterdam hotspot Sir Hummus 7

Vegan in Amsterdam hotspot Sir Hummus 8

Vegan in Amsterdam hotspot Sir Hummus 9

Vegan in Amsterdam hotspot Sir Hummus 10

Omdat we buiten zaten, heb ik niet van het interieur kunnen genieten, maar ook dat is lekker vrolijk. Ik ben fan van de planten en de lichtblauwe kleur, en ja, ik heb een beetje een hipster-zwak voor kisten met fruit. En niet alleen omdat ze zo leuk zijn voor foto’s.

Vegan in Amsterdam hotspot Sir Hummus 11

Vegan in Amsterdam hotspot Sir Hummus 12

Sir Hummus verkoopt niet alleen hummus, maar ook een aantal producten. Uiteraard kikkererwten en tahin, maar ook een aantal andere dingen die ik eh, ben vergeten. Ik vond het leuk staan, maar kocht verder niets. Maar voor de hummus ga ik zeker nog eens terug! Ik moet dan nog wel even iemand vinden die net zoveel van hummus houdt als ik, dus als iemand zich wil aanbieden als vrijwilliger: graag. :)

Sir Hummus
Van der Helstplein 2
1072 PH, Amsterdam
Open op dinsdag t/m vrijdag van 12:00 tot 20:00 en op zaterdag en zondag van 12:00 tot 17:00

Eet jij weleens hummus als maaltijd?

Wil je Sir Hummus onthouden? Sla onderstaande afbeelding dan op op Pinterest!

Vegan in Amsterdam hotspot Sir Hummus 14

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

6 thoughts on “Vegan in Amsterdam: Sir Hummus

  1. Bedankt Maaike. Nu wil ik ZOMER! Nee maar echt wat een toffe hotspot. Ik eet ook weleens een bak hummus + 2 pita’s als lunch. Ik moet eerlijk zeggen dat zelfgemaakte hummus bij mij gewoon niet smaakt dus ik koop het altijd uit de winkel, oeps. Ik ben héél benieuwd hiernaar. Leid jij me een keer rond in Adam?! :D
    Claire heeft onlangs geplaatst…Hotspot Snoeptastisch: (h)eerlijk en uniek

    1. Haha, misschien heb je dan wel gewoon nooit de écht lekkere hummus geproefd. ;) Maaar ik moet wel toegeven dat verse hummus heel anders smaakt dan die uit de winkel, en in sommige gevallen inderdaad zelfs minder lekker.
      Oh, en natuurlijk leid ik je rond in A’dam! Moet je eigenlijk wel meteen drie dagen komen, anders komen we tijd tekort om te eten, haha. En dan kom ik een keer naar Zwolle om daar brownies te eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge