Recept: Zoete aardappelstamppot met geroosterde broccoli

Recept zoete aardappelstamppot met geroosterde broccoli

Geloof me, deze zoete aardappelstamppot is waarschijnlijk het meest kleurrijke dat je ooit gaat eten. Nu ik dit recept inplan, word ik er weer spontaan vrolijk van. ‘En best culinair,’ merkte mama op toen we zaten te eten. Normaal zijn mijn ouders niet zo’n fan van mijn vreemde combinaties, dus dat vond ik een enorme eer, haha. Vooral omdat er eigenlijk maar iets van 6 ingrediënten in zitten! Het was een beetje een experiment, maar dus wel een héél geslaagde. En tja, meer ga ik er eigenlijk ook niet over zeggen. Maak het maar gewoon een keer. Oké?

Dit heb je nodig voor 3 personen
– Ongeveer 800 gram zoete aardappel (geschild zo’n 700 gram)
– Ongeveer 600 gram broccoli
– 300 gram tuinerwten (diepvries)
– 250 gram cherrytomaatjes
– 75 gram ongezouten cashewnoten
– 2 teentjes knoflook
– Olijfolie
– Eventueel een scheutje sojamelk

En zo maak je het
1. Schil de zoete aardappel en snijd hem in grote blokjes.
2. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
3. Snijd de onderkant van de broccoli af; alleen het onderste harde stukje dus, de rest van de steel kun je gewoon gebruiken! Snijd de rest van de broccoli in stukken. Doe die in een kom en roer er een flinke scheut olijfolie doorheen. Snijd de teentjes knoflook in kleine stukjes en roer die ook door de broccoli.
4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de broccoli hierover. Zet deze voor zo’n 20 minuten in de oven. Breng ondertussen de zoete aardappel aan de kook en laat deze 15 minuten koken.
5. Rooster ondertussen de cashewnoten in een droge koekenpan goudbruin (regelmatig omscheppen) en snijd de cherrytomaatjes door de helft.
6. Doe zo’n 5 minuten voor de broccoli klaar is, de tuinerwten erbij op de bakplaat. Kun je meteen even checken of de broccoli niet al aanbrandt! (het is normaal dat de roosjes al een beetje bruin worden)
7. Giet de zoete aardappel af en maak er met een aardappelstamper puree van. Je kunt eventueel een scheutje sojamelk doorheen roeren.
8. Schep het grootste deel van de groene groenten en de tomaatjes door de puree en verdeel die over de borden. Garneer met de overige groenten en de cashewnoten. Eet smakelijk!

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge