Eerlijk is eerlijk, ik snap nooit zo goed waarom mensen heel veel geld betalen voor quinoa (voor degenen die het nog niet weten: dat spreek je uit als ‘kienwaa’). Het mag dan wel gezond zijn, maar ik vind het over het algemeen vrij smaakloos en nou ja, ik weet nooit zo goed wat ik ermee moet. Ik at het dan ook vrijwel nooit, tot ik het laatst ineens drie keer in een week maakte. Vraag me niet hoe of waarom, maar ik moet toegeven dat het mijn mening over quinoa een beetje heeft veranderd. Dit recept voor sinaasappelquinoa met geroosterde bloemkool is bijvoorbeeld superlekker én bevat maar vijf ‘echte’ ingrediënten! Als ik nu naar buiten kijk zie ik vooral een grijze lucht, maar mocht het dit weekend nog mooi weer worden: hij is ook heel goed mee te nemen voor een picknick in het park. :)
Dit heb je nodig voor 1 persoon
60 gram quinoa
Ongeveer een kwart bloemkool
1 sinaasappel
20 gram blanke rozijnen
20 gram amandelen
1 teentje knoflook
En zo maak je het
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en verdeel die over een met bakpapier beklede bakplaat. Sprenkel er wat olijfolie overheen en pers de knoflook erboven uit. Rooster de bloemkool in zo’n 20 à 25 minuten goudbruin en gaar.
2. Rasp de schil van de sinaasappel en die die samen met de quinoa in een pannetje. Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking; voeg in de laatste minuut ook de blanke rozijnen toe.
3. Snijd de helft van de sinaasappel zelf in stukjes en de amandelen doormidden. Roer de geroosterde bloemkool door de sinaasappelquinoa; voor een sterkere smaak kun je het sap van de overgebleven sinaasappelhelft daar ook nog doorheen mengen. Garneer met de sinaasappelstukjes en de amandelen. Eet smakelijk!
Wil je dit recept voor sinaasappelquinoa opslaan? Pin dan onderstaande afbeelding op Pinterest!
Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?
Oe lekker Maaike! Ik ben toevallig wel gek op quinoa juist doordat het zo neutraal van smaak is. Kun je er veel mee doen. Ik ben wel vaak geneigd om spelt of zoiets te gebruiken. Heeft net wat meer bite, maar dit klinkt echt super lekker!
Ja, het kan ook wel een voordeel zijn natuurlijk! Heb jij een favoriet recept met quinoa?
Meerdere maar deze vind ik erg lekker https://simoneskitchen.nl/geroosterde-bloemkool-met-quinoa-en-kikkererwten/ Ook met geroosterde bloemkool ! (niet vegan maar dat is het wel heel snel gemaakt)
Ziet er echt heerlijk uit! Ik ben gek op quinoa dus misschien ga ik dit recept een keertje uitproberen!
Dit ziet er echt goed uit! Ik eet ook nooit quinoa, dus ik zit me nu ook heel hard af te vragen hoe dit zou smaken.
Audrey heeft onlangs geplaatst…Lente in mijn hoofd
Ik denk wel dat het iets minder lekker is zonder die amandel trouwens, haha. Weet niet zo goed waar je dat door zou kunnen vervangen?
Hoi Maaike, deze ziet er echt goed uit. Ga het proberen! Groetjes, Tanja
Leuk! Laat je me weten wat je ervan vindt? :)
Yum! Ziet er lekker uit!