Vegan in Amsterdam: The Meets Eatery

Vegan in Amsterdam hotspot The Meets

Ik voel me echt een beetje hipster nu ik dit zeg, maar volgens mij heb ik The Meets ontdekt via Instagram. Ik ging ze volgen en werd vervolgens onderworpen aan een soort subtiele indoctrinatie, want elke keer als ik een foto van ze voorbij zag komen, wilde ik er nóg meer heen. Toen ik vorige week met Sonia afsprak en ze vroeg waar ik wilde eten, hoefde ik dan ook niet lang na te denken. The Meets Eatery ligt middenin (of nou ja, misschien een beetje aan de rand van, zo goed ken ik Amsterdam nou ook weer niet) de Pijp en je kunt er de hele dag terecht: voor ontbijt, lunch, taart, snacks en avondeten. (Bijna) alles is er heel gezond en een heel groot deel is plantaardig. En de sfeer is leuk, dus het is met recht een hotspot! Voor de verandering ging ik eens níet alleen taart eten, maar heb ik ook daadwerkelijk buiten de deur gedineerd. Met taart als toetje, dat dan weer wel. 

Vegan in Amsterdam hotspot The Meets 2

Zo ziet het er van buiten uit! Extra grappig: het schijnt dat dit tentje in het begin een paar weken open is geweest zonder dat het een naam had. Maar hé, nu hebben ze ook wel erg goed gekozen. :) Vanbinnen ziet het er ook echt heel leuk uit. Om je even een indruk te geven:

Vegan in Amsterdam hotspot The Meets 3

Vegan in Amsterdam hotspot The Meets 4

Vegan in Amsterdam hotspot The Meets 5

De serveerster sprak alleen Engels, maar ze was wel ontzettend aardig. Ze liep vrolijk op blote voeten rond – dat klinkt misschien een beetje raar of zo, maar ik vind het wel wat hebben als de sfeer zo lekker ongedwongen is.

Vegan in Amsterdam hotspot The Meets 6

Vegan in Amsterdam hotspot The Meets 7

De kaart bestaat, zoals ze zelf zeggen, voor 80% uit plantaardige producten en 20% uit dierlijke. Hoewel er in sommige categorieën wat meer vegan dingen staan dan in andere, heb je dus genoeg keuze! Ik wilde eigenlijk een salade nemen, maar helaas hadden ze even geen boerenkool, dus koos ik voor de mezze platter met pitabrood, falafel, hummus, baba ganoush, een rode kool-salade en nog een soort quinoasalade. Superlekker! Op de achtergrond zie je Sonia’s Mexicaanse burger, die er ook geweldig uitzag. Ik heb stiekem een zoete aardappel-chipje geproefd en ik kan in ieder geval zeggen dat ik die de volgende keer ook neem, haha.

Vegan in Amsterdam hotspot The Meets 8

Vegan in Amsterdam hotspot The Meets 9

Na het hoofdgerecht zaten we eigenlijk al stampvol, maar toch kon ik het niet laten om toch nog even een taartje te nemen. Ik koos voor de bietentaart met ‘carob’; nooit van gehoord, maar het is ‘een geheime tip van de Portugese kok’. Lekker was het wel! Sonia had de avocadotaart en die beviel ook wel, maar was net iets te avocadoachtig.

Vegan in Amsterdam hotspot The Meets 10

Vegan in Amsterdam hotspot The Meets 11

Toen we naar buiten liepen, was het al sluitingstijd. We hadden zelfs nog een tijdje (in het Engels! Ik kan niet ontkennen dat ik trots was op mezelf) met de serveerster staan praten. Ze kwam uit Zweden en als we er een keer heen zouden gaan, moesten we maar naar haar vragen om tips te krijgen. Gastvrijheid: check. Heerlijk eten: check. Leuke locatie: check. Aanrader: check.

The meets eatery
Cornelis Troostplein3
1072 JJ Amsterdam

Ben jij al eens bij The Meets geweest?

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

2 thoughts on “Vegan in Amsterdam: The Meets Eatery

  1. Wat een leuk artikeltje is het geworden en wat sta ik toch charmant op de foto, ahum haha. Het eten was zo lekkerr, elke keer als ik naar de foto’s kijk, krijg ik weer honger!
    p.s Ik heb trouwens wel twee dagen even geen avocado gegeten, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge