Recept: Chocoladegranola met rode besjes en walnoten

Recept chocoladegranola met rode besjes en walnoten

Ik eet niet zo vaak sojayoghurt. Ik ben nogal gehecht aan mijn overnight oats als ontbijt en sinds ik op kamers woon, ben ik het ook niet meer gewend om toetjes te eten. Maar toen was het laatst in de aanbieding, en ik was sowieso al van plan om weer eens granola te maken, en één plus één is twee. Het werd chocoladegranola, want ik grijp elke gelegenheid om chocola te eten aan. Samen met de rode besjes en walnoten, is het bijna net zo goed als mijn overnight oats. Én een perfect zondagontbijtje. :) 

Dit heb je nodig voor 5 of 6 personen
200 gram havermout
5 eetlepels zonnebloemolie
4 eetlepels rijststroop of agavesiroop
2 eetlepels cacao
75 gram walnoten
200 gram rode besjes

En zo maak je het
1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
2. Snijd (of breek) de walnoten in stukjes. Meng alle ingrediënten door elkaar, maar laat de helft van de rode besjes apart.
3. Doe de chocoladegranola op een bakplaat met bakpapier en zet 30 à 35 minuten in de oven. Schep halverwege de rest van de besjes erdoor. Serveer met (soja)yoghurt; als je hem meteen uit de oven serveert, is ie nog lekker warm, maar afgekoeld is ie knapperiger. Eet smakelijk!

 

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge