Je hebt in de herfst/winter vast wel eens bloggers horen klagen dat het zo vroeg donker werd en dat dat zo lastig was met foto’s. Jup, hier is er ook één. Zo gaat het nu dus bij mij: op dagen dat ik in het donker thuiskom, kook ik voor twee dagen. De volgende ochtend zet ik mijn wekker een beetje eerder om foto’s te maken en nog snel online te zetten. Wat er op de foto’s (hopelijk) warm en ‘vers’ uit ziet, is in realiteit dus een bordje kleffe risotto die ik vanavond in de magnetron ga stoppen. Weet je dat ook weer (in het kader van transparantie en zo). Overigens vind ik het helemaal niet erg om iets eerder op te staan, want door het fotograferen kijk ik nu alweer uit naar het moment waarop ik vanavond nog een keer deze risotto met kastanjechampignons mag eten. Want hij is lekker! Warm en herfstig en comfort food en zo.
Dit heb je nodig voor 2 personen
2 teentjes knoflook
1 ui
400 gram kastanjechampignons
Een halve pompoen (of, als je weinig tijd hebt, 400 gram voorgesneden pompoenblokjes)
150 gram risottorijst
600 milliliter vegan groentebouillon
Paprikapoeder
Oregano
5 zongedroogde tomaten
12 zwarte olijven (uit een potje)
4 eetlepels edelgistvlokken (optioneel, maar aan te raden)
40 gram walnoten
En zo maak je het
1. Snijd de pompoen in kwarten en schep de pitjes eruit. Snijd de kwarten in reepjes, schil die en snijd ze tot slot in kleine blokjes. Was de champignons (of maak ze schoon met een borsteltje) en snijd die in (halve) plakken. Snijd de ui in halve ringen en de knoflook in heel kleine stukjes.
2. Verhit een beetje olijfolie in een hapjespan en bak de knoflook, ui en champignons een paar minuten, tot de champignons (half)gaar zijn en beginnen te slinken. Voeg de pompoen en risottorijst toe en bak die een paar minuten mee, tot de rijst ‘glazig’ wordt.
3. Voeg een beetje bouillon toe aan de pan en roer net zo lang tot dat is opgenomen. Herhaal dit tot alle bouillon op is en de rijst gaar is. Dat kan zo’n 20 à 30 minuten duren.
4. Snijd de olijven in plakjes en de zongedroogde tomaten in reepjes. Roer beide door de risotto, net als de edelgistvlokken en paprikapoeder en oregano naar smaak.
5. Verdeel de risotto met kastanjechampignons en pompoen over twee borden en garneer met de walnoten. Eet smakelijk!
Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?
Oeeeeh Maaike, dit klinkt echt lekker!
Marjolein heeft onlangs geplaatst…ZNDG #2 (studeren, eten en een nieuwe kamer)
Wat een lekker herfstig gerecht!
Haha wat herkenbaar wat je zegt over de foto’s! Ik ben al geen natuurtalent in het maken van foto’s, maar met dit weer wordt het er niet beter op!
Nee, lastig hè! Ik houd van winter, maar dit is wel een nadeel… Ik vind jouw foto’s er trouwens prima uitzien hoor!