Vegan in Groningen: Het Concerthuis

Vegan in Groningen hotspot Het Concerthuis 1

Door het internet ken ik mensen uit het hele land en zo komt het dat ik nogal eens met mensen afspreek in een andere stad. Dan kan ik niet alleen bijkletsen, maar zie ik ook nog eens wat van Nederland. In de zomer draaien zulke mini-citytrips vaak uit op picknicks in parkjes met Albert Heijn-eten, maar nu is het daar natuurlijk veel te koud voor. Het alternatief zijn gezellige cafeetjes en restaurantjes! Vorige week zaten Marjolein en ik bijvoorbeeld uren bij Het Concerthuis, een geweldig eetcafé in Groningen. Het is zo’n plek waar je heen kunt als je gewoon buiten de deur wilt werken met een grote pot thee (niet dat ik dat ooit doe), maar waar ze óók heel lekker eten hebben. Ze hebben vlees en vis, maar ook heel veel vega en zelfs vegan. Ik hoop dat de foto’s jullie er een beetje een beeld van geven! (PS. Volgens mij is de ober achter de bar aan het poseren voor de foto hierboven.)

Vegan in Groningen hotspot Het Concerthuis 3

Vegan in Groningen hotspot Het Concerthuis 4

Vegan in Groningen hotspot Het Concerthuis 5

Vegan in Groningen hotspot Het Concerthuis 2

Ik weet niet precies hoe ik de inrichting van Het Concerthuis moet beschrijven, maar het is zeg maar erg café-achtig. Inclusief koffie, drank en nou ja, ook schattige bloemetjes op tafel. We bestelden verse citrusthee en kregen een pot waar zo’n acht (!) glazen uit konden. (Daarna moesten we heel vaak naar de wc.)

Vegan in Groningen hotspot Het Concerthuis 6

Vegan in Groningen hotspot Het Concerthuis 7

Vegan in Groningen hotspot Het Concerthuis 8

Het concept van de menukaart is foodsharing: bestel meerdere dingen en eet die met meerdere personen. Marjolein was zo lief om vegan mee te eten en zodoende bestelden we vier gerechten van de kaart (je kunt overigens ontbijt als avondeten bestellen als andersom, woehoe). We dachten dat al die dingen apart niet zo veel zouden zijn, maar dat viel hartstikke mee/tegen: na afloop zaten we propvol.

Vegan in Groningen hotspot Het Concerthuis 9

Vegan in Groningen hotspot Het Concerthuis 10

Vegan in Groningen hotspot Het Concerthuis 11

Wat we dan bestelden? Springrolls (de eerste keer dat ik die at; best lekker, maar ik vind rijstpapier een beetje raar), wortelspaghetti met pinda en gember (mijn absolute favoriet), gepofte aubergine met pappadum en eh, friet (compleet overbodig en niet-bij-het-geheel-passend, maar wel lekker). Zeker voor de grootte van de porties, zijn alle prijzen héél redelijk. Sterker nog: als ik in Groningen zou wonen, zou ik regelmatig zo’n portie wortelspaghetti bestellen.

Vegan in Groningen hotspot Het Concerthuis 12

Kortom, Het Concerthuis is zeker een plek waar ik vaker terug wil komen! Groningen is dan wel niet echt naast de deur, maar ik weet zeker dat ik het nog wel eens bezoek, want ze hebben er niet alleen lekker eten, het is ook gewoon een erg mooie stad. :)

Het Concerthuis
Poelestraat 30
9712 Groningen

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

2 thoughts on “Vegan in Groningen: Het Concerthuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge