Een paar maanden geleden stelde ik zelf een salade samen bij saladebar MUNT in Nijmegen en ik had me steeds al voorgenomen om die nog eens na te maken. Ik weet niet meer precies wat erin zat, maar het was in ieder geval met zoete aardappel, broccoli, dadels en tahin. Zo gezegd, zo gedaan! Dit weekend maakte ik de salade na en hij was net zo geweldig. Ik dacht altijd dat ik niet zo’n fan was van tahin (wat ik al vreemd vond, want ik houd wel van sesamolie en sesamzaad), maar bij deze tweede kans vond ik het toch best lekker. Bij dezen dus het recept voor deze salade met broccoli, kikkererwten zoete aardappel en tahindressing!
Dit heb je nodig voor 2 personen
– Sla (optioneel – ik vind altijd dat ik dingen zonder sla geen salade kan noemen, maar het kan prima zonder)
– 1 broccoli
– 250 gram zoete aardappel
– 1 blik kikkererwten
– 15 dadels
– 30 gram pompoenpitten (op de foto staan er minder, want de mijne waren bijna op)
– 2 eetlepels tahin
– 4 eetlepels citroensap
– 1 eetlepel agavesiroop
– 1 teentje knoflook
En zo maak je het
1. Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes. Verhit wat olie in een pan en bak de aardappelblokjes in 10 tot 15 minuten gaar. Voeg na een paar minuten ook de kikkererwten toe. Schep regenmatig om.
2. Breng ondertussen water aan de kook en snijd de broccoli in roosjes. Kook de broccoli in ongeveer 8 minuten beetgaar.
3. Leg (eventueel) op elk bord een beetje sla. Meng de broccoli door de aardappel en kikkererwten en leg dit mengsel op de sla. Snijd de dadels doormidden en strooi die eroverheen.
4. Roer de tahin, het citroensap, de agavesiroop en een uitgeperst teentje knoflook door elkaar. (Note: als je dat al eerder doet, wordt de dressing dikker, zoals bij mij.) Verdeel de dressing over de salade en garneer met wat pompoenpitten. Eet smakelijk!
Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?