Overmorgen is het Pasen! Dat betekent niet alleen een extra vrije dag (yes), maar ook een enigszins lastige feestdag als je vegan eet. Pasen wordt immers toch al snel geassocieerd met eieren, en dan niet alleen de chocoladevariant. Ook mijn familie schuift zondag aan de ontbijttafel voor een uitgebreide brunch inclusief scrambled eggs. Die eet ik natuurlijk niet, maar wat ik dan in vredesnaam wél ga eten? In deze blogpost zet ik 12 recepten voor een heerlijke vegan Paasbrunch op een rij! Ik garandeer dat je je gekookte/gebakken/roerei niet zult missen. (En ja, ik weet dat een echte brunch een soort mix van zoete en hartige gerechten hoort te zijn, maar ik beperk me voornamelijk tot de zoete (bak)dingen. Het is een feestdag of het is het niet.)
6 recepten van leuke vegan bloggers
Scrambled tofu van Lisa goes vegan
De meeste recepten voor scrambled tofu (scrambled eggs van tofu) bevatten zwart zout, dat naar ei schijnt te smaken maar wel erg moeilijk verkrijgbaar (en heel duur) is. Het recept van Lisa heeft dat niet, maar lijkt me wel erg lekker!
Tofu-‘eier’-salade van de VeganChallenge
Een beetje vergelijkbaar met de scrambled tofu misschien, maar toch net wat anders: eiersalade! Ziet er behoorlijk echt uit, dat moet ik toegeven.
Vegan kwarkbrood van Vegetus
Deze ga ik misschien wel maken: vegan kwarkbrood! Ziet er heerlijk ‘echt’ uit. Op de blog van Martine staan trouwens ook recepten voor vegan gevulde eieren, vegan quiche met kikkererwtenmeel en nog veel meer (paas)dingen.
Bananenbrood met blauwe bessen van de Groene Meisjes
Hoewel ik moet toegeven dat ik het bananenbrood van de Groene Meisjes nog steeds niet heb gemaakt, is het erg populair! Deze variant is glutenvrij en gemaakt met kokosbloesemsuiker, maar het kan natuurlijk ook prima met gewone suiker. Omdat het een feestdag is.
Vegan chocoladecroissants van Wing It Vegan
Oh mijn hemel, deze chocoladecroissants zien er zó lekker uit. Deze blogger maakte ook het croissantdeeg zelf, maar er is ook vegan kant-en-klaar croissantdeeg, zoals dat van Jumbo huismerk en de lactosevrije supercroissants van Danerolles. Overigens kun je die ook vullen met bijvoorbeeld appelcompote!
Carrot cake baked oatmeal van Oh She Glows
Geen foto bij dit recept, helaas, maar doorklikken is heel erg aan te raden. Want Pasen = Paashaas en Paashaas = wortels. Toch?
6 brunchrecepten op Colours ’n cooking
De perfecte vegan lemon curd (voor op scones)
Onmisbaar bij een (Paas)brunch: scones! Deze scones van Allerhande zijn heel gemakkelijk te maken met plantaardige melk, en natuurlijk kan ook de lemon curd dan niet ontbreken. Zó lekker.
Deze wafel maakte ik laatst voor de foodblogswap als lunch, maar voor de brunch is ie ook erg geschikt. Als je wat citroensap door het deeg doet, is het nog frisser. Het handige is natuurlijk ook dat je ‘m heel gemakkelijk kunt delen!
Fluffy vegan chocoladepancakes
Niet per se een heel lente-achtig recept dit, maar pancakes kunnen altijd. Toch? Ja.
Ontbijtmuffins met sinaasappel en rode vruchten
Begint het al op te vallen dat er nogal veel recepten met vruchten in dit lijstje staan? Die zijn gewoon zo lekker zomers. :) Deze muffins kun je gemakkelijk de avond van tevoren maken, en het zijn lekker kleine porties. (Als je geluk hebt, blijven er zelfs nog wat over voor de dag na Pasen.)
Cinnamon rolls met appel en karamel
Goed, cinnamon rolls zijn niet per se heel Paasachtig – ik maakte ze zelfs voor Kerst – maar wél heel lekker voor bij een brunch. En dat is al reden genoeg, toch?
Ontbijtcrumble met blauwe bessen
En tot slot: de ontbijtcrumble! Snel klaar en echt heel lekker. Als je voor iedereen een halve portie maakt in een klein ovenschaaltje, ziet het er nog leuk uit ook.
Wat ga jij maken als/bij de vegan Paasbrunch?
Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?
Ziet er goed uit allemaal!
Jenn heeft onlangs geplaatst…Recept: Vegetarische curry met zoete aardappel, doperwten en champignons
Oooooh wat een heerlijkheid! Ik moet toch echt eens heel snel de scrambled eggs en de eiersalade maken!
Mariëlle heeft onlangs geplaatst…Balea oog make-up remover – dierproefvrij en vegan!
Ja, ik wil de eiersalade ook graag een keer maken! Maar morgen maak ik al de scrambled eggs, en allebei lijkt me zo dubbelop, haha. (Plus, ik vind het stiekem nog steeds een beetje eng om hiervoor tofu te gebruiken…)