Recept: Geroosterde groenten met citroendressing

Recept geroosterde groenten met citroendressing

In Amsterdam gebruik ik mijn oven niet zo vaak. In het begin heb ik namelijk twee keer het brandalarm af laten gaan, en hoewel ik er vrij zeker van ben dat dat door het bakpapier kwam en ik ‘m zonder bakpapier gewoon zou kunnen gebruiken, ben ik toch een beetje schichtig geworden. Die ‘gemiste oventijd’ haal ik echter ruimschoots in bij mijn ouders. Daar schuif ik niet alleen af en toe gebak de oven in, maar ook een heleboel groenten. Je kunt (bijna) alle groenten roosteren, en het is zo lekker! Dit simpele saladereceptje van geroosterde groenten met citroendressing is heerlijk als lunch, óf als bijgerecht. En als je net als ik een gevoelig brandalarm (of rare oven) hebt, moet je maar gewoon een ovenschaal gebruiken. ;)

Dit heb je nodig voor 2 personen
1 broccoli
300 gram sperziebonen
5 eetlepels olijfolie
Sap van 1,5 citroen
2 teentjes knoflook
1 eetlepel Provençaalse kruiden
Een beetje gemengde sla
60 gram amandelen
1 eetlepel agavesiroop

En zo maak je het
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Dop de sperziebonen en snijd ze doormidden; snijd de broccoli in roosjes. Doe de boontjes en broccoli in een kom er roer er 3 eetlepels olie, het sap van 1 citroen en de Provençaalse kruiden doorheen. Pers er ten slotte 2 teentjes knoflook boven uit.
3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid de groenten hierover. Rooster ze in ongeveer 25 minuten beetgaar.
4. Leg wat sla op 2 borden en verdeel daar de groenten overheen. Maak een dressing van de overige 2 eetlepels olie, het sap van een halve citroen en 1 eetlepel agavesiroop; verspreid dat over de salade. Garneer met de amandelen.

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

3 thoughts on “Recept: Geroosterde groenten met citroendressing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge