Recept: Snelle appel-frambozengebakjes

Recept appel-frambozengebakjes

Soms zijn er van die momenten dat er ’s middags bezoek komt en je ’s ochtends nog even snel wat in elkaar wilt flansen, terwijl je eigenlijk helemaal geen tijd hebt. Gebak halen in de supermarkt is niet altijd een optie als vegan (en bovendien niet leuk), en appelflappen zijn ook maar saai. Gelukkig is het niet zo moeilijk om de appel-bladerdeegcombinatie leuker te maken: frambozen zijn het antwoord op alles. Diepvriesframbozen, welteverstaan, want de andere zijn duur. Maar goed, je snapt het punt: deze appel-frambozengebakjes zijn supersnel en toch vet lekker. Ik maakte ze voor een high tea en ze waren ontzettend in trek. Maar goed, ik zal niet meer tijd verspillen voor als je echt in de er-komt-vanmiddag-bezoek-en-snel-snel-snel-modus zit, dus bij dezen het recept!

Dit heb je nodig voor 12 gebakjes
– 8 plakjes bladerdeeg (ontdooid) (geen roomboterbladerdeeg, uiteraard)
– 1 grote appel
– 250 gram diepvriesframbozen (ontdooid)
– 1 eetlepel suiker
– 30 gram amandelschaafsel
– Poedersuiker

En zo maak je ze
1. Warm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet een cupcakebakblik in met olie of boter. Maak bakjes van bladerdeeg in de vormpjes; ik gebruikte twee derde plakje bladerdeeg per bakje.
2. Schil de appel en snijd die in kleine stukjes. Meng de frambozen (liefst met zo min mogelijk sap) en suiker erdoorheen. Verdeel het mengsel over de bakjes.
3. Verdeel het amandelschaafsel eroverheen en zet de bakjes voor 20 minuten in de oven. Garneer met poedersuiker en dan zijn je appel-frambozengebakjes al klaar!

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

3 thoughts on “Recept: Snelle appel-frambozengebakjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge