Recept: Makkelijk zelf pastasaus maken (tomatensaus)

Recept makkelijk zelf pastasaus maken tomatensaus

Ik geef het niet graag toe, maar ik kook eigenlijk nog maar bar weinig voor mijn plezier. Als ik bij mijn ouders ben heb ik er geen problemen mee om mijn moeder te laten koken, als ik in Amsterdam ben heb ik de neiging om even snel iets in elkaar te flansen. Uitgebreid met smaken en recepten experimenteren is er een beetje uit, en dat vind ik best jammer. Toen ik woensdag met Deisy afsprak en zij vertelde dat zij juist wél vaker kookte en bijvoorbeeld heel erg kon genieten van zelf pastasaus maken, was ik niet alleen een klein beetje jaloers, maar vooral ook geïnspireerd. Ik had nog nooit pastasaus gemaakt, maar kocht die avond meteen een kilo tomaten en ging aan de slag. En ze had gelijk: het was niet alleen heel makkelijk, maar vooral ook superlekker!  Daarom bij dezen: zo maak je makkelijk zelf tomatensaus.

Dit heb je nodig voor 2 porties
2 porties pasta (zo’n 160 gram)
800 gram verse tomaten
2 tenen knoflook
2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden (verse basilicum is nog lekkerder, maar dat had ik niet in huis)
1 eetlepel paprikapoeder
1 theelepel zwarte peper
0,5 theelepel zout

NB: Dit is een standaard recept voor pastasaus. Ik deed er alleen nog olijven bij voor de foto, maar ik raad zeker aan om ook vegan gehakt, groenten en/of noten toe te voegen.

En zo maak je het
1. Snijd de tomaten in blokjes en snijd de knoflook fijn.
2. Verhit wat olie in een pan en bak de tomaten met de knoflook een paar minuten. Voeg daarna alle kruiden toe en draai het vuur wat lager; laat de tomaten ongeveer een halfuurtje pruttelen. Kook ondertussen ook je pasta (niet geheel onbelangrijk).
3. Haal na een halfuur de pan van het vuur. Pureer het mengsel nog even met een staafmixer, dan heb je geen last van velletjes. Zo makkelijk is zelf pastasaus maken! Verdeel de saus over de pasta en voeg er eventueel nog andere ingrediënten of extra kruiden aan toe. Eet smakelijk!

Wil je dit recept om opslaan? Bewaar dan onderstaande afbeelding op Pinterest!Recept makkelijk zelf pastasaus maken tomatensaus Pinterest

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

4 thoughts on “Recept: Makkelijk zelf pastasaus maken (tomatensaus)

  1. Ik ben dol op pasta, ga je recept zeker eens proberen. Momenteel halen wij meestal een pakje tomatenpuree, doen we hier verschillende kruiden bij en gebruiken dit als saus.
    Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge