Recept: Kidneybonensalade met gevulde avocado en pitachips

Recept kidneybonensalade met gevulde avocado en pitachips

Ik houd van Mexicaans eten. Dat is al jaren zo; één van mijn favoriete gerechten was altijd een bonenschotel met heel veel chips en kaas. Eigenlijk gewoon nacho’s dus, alleen dan op zo’n manier dat mijn ouders het als avondeten beschouwden. Als ik geen tijd heb om te koken, gooi ik soms gewoon een blikje kidneybonen met mais en tomaat in een pan en eet ik dat op. En sinds ik weet dat peulvruchten heel veel eiwitten bevatten, heb ik nog een goede reden om dat te doen ook. Hoe dan ook, dit is dus een soort koude kidneybonensalade met peulvruchten (de kidneybonen) én gevulde avocado. Vooral dat laatste vind ik heel leuk, want dat maakt dat het er echt supervrolijk en zomers uit ziet. Zelfs mijn zusje vraagt regelmatig om ‘die salade met die pepers zonder pepers’. (Ze houdt niet van pittig. Ik wel.)

Dit heb je nodig voor 4 personen
– Een halve krop ijsbergsla
– 1 blikje kidneybonen (niet in chilisaus)
– Ongeveer 500 gram zoete aardappel
– 1 blikje mais
– 3 tomaten
– Een halve komkommer
– 12 plakjes jalapeñopeper (uit een potje)
– 2 avocado’s
– 1 teentje knoflook
– Verse peterselie

– 4 kleine pitabroodjes
– Olijfolie, zwarte peper, zeezoutvlokken en eventueel gemalen koriander

En zo maak je het
1. Verhit de oven voor op de grillstand, op 200 graden Celsius. Snijd in de pitabroodjes door de helft en bestrijk elke helft met olijfolie. Bestrooi met peper, zout en koriander en rooster de halve broodjes in zo’n 5 minuten knapperig in een de oven (broodrooster kan ook, maar is minder handig met de olie). Eventueel kun je ze daarna nog kleiner snijden, zodat het echte chipjes worden.
2. Snijd ondertussen 1 tomaat in kleine blokjes en 2 plakjes peper en het teentje knoflook in kleine stukjes. Doe deze drie ingrediënten, samen met 3 eetlepels mais en wat verse peterselie, in een bakje. Zet dat even apart.
3. Snijd de sla in kleine stukjes, was deze en doe in een grote kom. Snijd de andere 2 tomaten en de halve komkommer in blokjes en giet de kidneybonen af. Roer al die dingen, plus de rest van het blikje mais, door de sla. Snijd de andere 10 plakjes peper fijn en doe deze er ook bij, samen met weer wat verse peterselie. Zet ook dit apart.
4. Schil de zoete aardappel en snijd deze in (halve) plakjes. Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak de zoete aardappel in iets meer dan 10 minuten gaar (een paar minuten aan de ene en een paar minuten aan de andere kant).
5. Snijd ondertussen de avocado’s doormidden en haal de pit eruit. Verdeel de kidneybonensalade over 4 borden en leg op elk bord een halve avocado. Vul de avocado met het tomaat-maismengsel.
6. Verdeel tot slot de zoete aardappel over de borden (ik legde de plakjes in een cirkel aan de buitenkant) en leg de pitachips erbij. Eet smakelijk!

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

3 thoughts on “Recept: Kidneybonensalade met gevulde avocado en pitachips

Laat een reactie achter op Maaike Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge