De lekkerste (vegan) dingen die ik at in januari

De lekkerste (vegan) dingen die ik at in januari

Januari: de eerste maand van de goede voornemens. Ook januari: de maand waarin ik jarig ben. En nee, dat gaat niet zo goed samen, haha. Toch was januari over het algemeen best wel gezond en heb ik relatief weinig buiten de deur gegeten. Ik was ook een week in Tsjechië én heb weinig zelf gekookt, waardoor ‘de lekkerste (vegan) dingen die ik at in januari’ iets minder uitgebreid is dan in andere maanden. Toch wilde ik ‘m niet overslaan, want mijn verjaardagstaarten móesten er gewoon in – net als een aantal heel lekkere recepten die ik in januari heb geprobeerd. Kort maar krachtig dus, zullen we maar zeggen!

Verjaardagseten (:D)

De lekkerste (vegan) dingen die ik at in januari 2

TAART! Het recept van deze sinaasappel-chocoladecake konden jullie al lezen, maar ik maakte ook nog een vegan lemon meringue pie. Het ging nog niet helemaal goed met de meringue, maar hij was wél heel lekker. Misschien perfectioneer ik het recept nog een keer en zet ik het dan online!

Voor mijn verjaardag kwam er natuurlijk bezoek en dus maakten we ’s avonds een Noord-Afrikaans/Oosters buffet. Ik was vét trots op hoe professioneel mijn hummus eruit zag (vinden jullie niet?) en we maakten ook wortel-vijgensalade (volgens mij is dat dit recept).

De lekkerste (vegan) dingen die ik at in januari 3

Verder waren er een salade van tomaat en groene paprika, een soort curry van aubergine en bleekselderij én een mengsel met courgette en aubergine (wat we overigens met couscous aten). Als toetje maakte mama voor iedereen baklava volgens dit recept; lang niet zo zoet als ‘echte’ baklava, maar misschien daarom juist wel zo lekker.

Producten

De lekkerste (vegan) dingen die ik at in januari 4

Zelfs ik moet toegeven dat dit een beetje weinig foto’s van vegan producten zijn, haha. Wat overigens ook wel weer positief is, want eten zonder pakjes en zakjes is natuurlijk veel gezonder. Wel at ik deze salami van het merk Wheaty, die ik een tijd terug kocht bij de Vegansuper in Groningen. De worst smaakte totáál niet naar salami, maar wel naar iets anders heel bekends. Niet geschikt als salami dus, maar wel heel lekker.

Van opa en oma kreeg ik twee lovechock-repen, superlief. Ik dacht dat ik nooit zo van pure chocolade hield, maar deze is echt aan te raden. Voelt nog gezond ook. ;) Dit zijn de smaken amandel en blauwe bes.

Buiten de deur

De lekkerste (vegan) dingen die ik at in januari 5

Toegegeven: als het om vega(n) eten gaat, blinkt Tsjechië nou niet echt uit. In het ‘Reuzengebergte’ waar we zaten, kwamen ze niet verder dan penne met alleen een beetje spinazie. Gelukkig gingen we ook nog een dagje naar Praag, en daar hadden ze wél wat leuke hotspots. Deze tofuburger at ik bij Green Spirit.

De tweede foto is genomen op papa’s verjaardag, toen we gingen wokken. Dat was zelf al heel lekker, maar het toetjesbuffet was stiekem nog veel leuker. Het mangosorbetijs was bizar lekker en ja, het zou kunnen dat ik nóg zo’n schaaltje op heb.

Een week later ging ik weer op de ongezonde toer, toen lieve Sofia me trakteerde voor mijn verjaardag. We waren bij het geweldige restaurantje Tati, in Nijmegen, war ze een nieuwe kaart hadden. Daar stonden dus ineens vegan bananenpancakes op (YES) en ze hadden ook een bananenkokostaart. En toen was ik blij.

Nieuwe recepten

De lekkerste (vegan) dingen die ik at in januari 6

Ik zei al dat ik deze maand zelf niet zo vaak heb gekookt, maar mama deed dat natuurlijk wel. Samen maakten we bijvoorbeeld deze lasagne van courgette en aubergine, die weliswaar niet zo stevig was, maar wel ontzéttend lekker. Ook stond er een keer chili van kidneybonen, courgette, champignons en bleekselderij op het menu (weer eens wat anders dan met mais en tomaat) én deze auberginecurry van Culy. Jup, nogal veel aubergine, valt me ineens op – maar dat is dus nog steeds één van mijn favoriete groentes.

Wat is het lekkerste dat jij tot nu toe at in 2017?

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

One thought on “De lekkerste (vegan) dingen die ik at in januari

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge