5 favoriete vegetarische kookboeken (van mijn moeder)

5 favoriete vegetarische kookboeken (van mijn moeder)

Voor foodies is een kookboek natuurlijk hét ideale Sinterklaascadeautje. Ik wilde dan ook graag tips geven op dat gebied, maar er is één probleem: ik gebruik geen kookboeken. Ik heb er wel aardig wat, en ik kom altijd weer in de verleiding om nieuwe te kopen, maar als ik eerlijk ben, kijk ik er nooit in. Koken houdt bij mij vooral in dat ik gewoon wat dingen door elkaar gooi die me lekker lijken. Mijn moeder is daar echter het tegenovergestelde van: ze vindt het net als ik leuk om nieuwe dingen uit te proberen, maar alleen als er recepten bij horen. Die volgt ze dan woord voor woord en ze heeft heel wat kookboeken waar ze die uit haalt. Vandaar dat ik in deze blogpost mijn moeder aan het woord laat over vijf van haar favoriete vegetarische kookboeken! (Uiteraard staan er in al deze boeken ook vegan recepten, en anders kun je ze zelf vaak wel aanpassen.)

5 favoriete vegetarische kookboeken Minibijbel Vegetarische gerechten 1

5 favoriete vegetarische kookboeken Minibijbel Vegetarische gerechten 2

5 favoriete vegetarische kookboeken Minibijbel Vegetarische gerechten 3

5 favoriete vegetarische kookboeken Minibijbel Vegetarische gerechten 4

Minibijbel vegetarische gerechten – Valerie Ferguson
‘Dit boek heb ik pas een week geleden voor mijn verjaardag gekregen, maar hij behoort nu al tot mijn favorieten! Ik heb er in een week al drie keer uit gekookt en alle dingen bevielen heel goed. Het is een heel handig boek, met lekkere dingen waar je geen rare ingrediënten en ook niet veel tijd voor nodig heb. Er staat van alles in, van curry’s tot pasta’s.’

5 favoriete vegetarische kookboeken Vegalicious 1

5 favoriete vegetarische kookboeken Vegalicious 2

5 favoriete vegetarische kookboeken Vegalicious 3

5 favoriete vegetarische kookboeken Vegalicious 4

5 favoriete vegetarische kookboeken Vegalicious 5

Vegalicious – Alice Hart
‘Dit is weer zo’n boek met gerechten die gewoon gangbaar zijn, net als de rest van de boeken in dit rijtje. Ik wil het liefst gewoon in een halfuur gewoon iets op tafel hebben staan – tja, wie niet? Ik heb Vegalicious al erg lang; bij sommige recepten kun je aan de pagina’s ook wel zien dat ik ze veel gebruikt heb!’

5 favoriete vegetarische kookboeken Vegeterranean 1

5 favoriete vegetarische kookboeken Vegeterranean 2

5 favoriete vegetarische kookboeken Vegeterranean 3

5 favoriete vegetarische kookboeken Vegeterranean 4

Vegeterranean – Alberto Musacchio & Malu Simões
‘Dit is één van eerste vegetarische kookboeken die ik kreeg, misschien zelfs de eerste. Ik kook er niet eens zo vaak uit, maar ik vind het gewoon een heel mooi boek. Het is een pluspunt dat de recepten echt Italiaans zijn, maar daarnaast is het gewoon een leuk boek om te lezen. Er staan bijvoorbeeld veel verhalen in over de familie van de auteurs, die op een boerderij wonen.’

5 favoriete vegetarische kookboeken Veg! 1

5 favoriete vegetarische kookboeken Veg! 2

5 favoriete vegetarische kookboeken Veg! 3

5 favoriete vegetarische kookboeken Veg! 4

5 favoriete vegetarische kookboeken Veg! 5

veg! – Hugh Fearnley-Whittingstall
‘Ook veg! vind ik qua opmaak een heel boek. De auteur is een bekende Engelse kok en dat kun je merken, want alle recepten zijn heel lekker en ook best origineel. Vooral het tapas-hoofdstuk is heel handig, dat gebruik ik vaak als ik in de zomer uitgebreider wil koken. Ook hierbij zijn alle recepten heel toegankelijk.’

5 favoriete vegetarische kookboeken Vegatopia 1

5 favoriete vegetarische kookboeken Vegatopia 2

5 favoriete vegetarische kookboeken Vegatopia 3

5 favoriete vegetarische kookboeken Vegatopia 4

5 favoriete vegetarische kookboeken Vegatopia 5

Vegatopia het kookboek
‘Als het aan mij lag, zouden we de zoete-aardappel-pompoenstamppot die je op de foto ziet véél vaker eten – het is dat de rest van het gezin er niet zo’n fan van is. Het leuke aan het Vegatopia-kookboek is dat de recepten niet zijn ingedeeld op gang of seizoen, maar op dag (hoewel je natuurlijk ook gewoon vals kunt spelen). De foto’s zijn lekker kleurrijk en voor Maaike is het fijn dat er goed staat aangegeven of een recept veganistisch is of gemaakt kan worden.’

Wat zijn jouw favoriete vegetarische kookboeken?

Mede mogelijk gemaakt door mama. <3

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

4 thoughts on “5 favoriete vegetarische kookboeken (van mijn moeder)

  1. Leuk artikel van je moeder! Ik vind elk kookboek er leuk uitzien. Vegatopia lijkt me heel handig voor de beginnende vegan/vegetariër. Maar mijn oog valt toch op Vegalicious, wát ziet dat er mooi uit. Zelf gebruik ik Vegarabia en Veggie! heel vaak, maar het liefst kijk ik gewoon op internet :)
    Claire heeft onlangs geplaatst…Recept: de ultieme vegan burrito

    1. Oh ja, veggie! is de kleine veg! toch? Er is nu overigens ook een kleine Vegalicious, zag ik in de boekhandel – maar toen ik daar doorheen bladerde, zag ik dat daarin niet bij elk recept een foto staat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge