De Liebster Award (over lievelingsdieren en zo)

Liebster Award

Hoewel ik Colours ’n cooking als echte foodblog ben begonnen naast mijn (destijds nog enigszins actieve) persoonlijke blog, overweeg ik steeds meer om ook hier wat meer persoonlijke dingen te delen. Afgelopen week gaf Sara, van de leuke (ook vegan) blog Peachy Stories, me daarvoor de perfecte aanleiding: ze nomineerde me voor de Liebster Award! Die virtuele award gaat al heel (héél) lang rond in ‘blogland’ en is bedoeld om vooral kleinere bloggers wat meer bekendheid te geven. Het idee is dat je de vragen beantwoordt van degene die jou heeft genomineerd, en op jouw beurt vragen stelt aan bloggers die een beetje extra aandacht verdienen. Sara stelde me vragen waar ik best wel een tijdje over na moest denken, maar het is me gelukt. Soort van. Goed genoeg om jullie een beetje meer over mij te vertellen, in ieder geval.

Dit zijn de vragen die Sara voor me bedacht:

Welke persoon inspireert jou het meest?
Ik heb niet echt één persoon die me het meest inspireert, maar meer ‘typen mensen’, bestaande uit 1. Mensen die doen wat ze leuk vinden en hun dromen achterna gaan) en 2. Mensen die het beste voorhebben met andere mensen (en de samenleving/het milieu). 

Welke herinnering zou jij graag opnieuw willen beleven?
Dit is vast niet helemaal de bedoeling van de vraag, maar ik zou juist graag de dingen herbeleven die ik me niet meer herinner. Vooral de perioden vóór de basisschool dus, maar ook nog tot mijn tiende ongeveer. Het lijkt me gewoon leuk om me beter te kunnen herinneren hoe het is om kind te zijn. 

Wie zou jij graag eens willen zijn op Freaky Friday?
Is het slecht dat ik Freaky Friday moest googelen? Blijkt een film te zijn waarin twee mensen van gedaante wisselen, maar ik wist al dat mijn filmkennis niet zo heel goed is. Nu wil ik die film wel zien, eigenlijk. Maar goed, nu weet ik dus nog steeds niet of er bedoeld wordt met wie ik van gedaante wil verwisselen of, nou ja, iets anders. Om die eerste vraag te beantwoorden: ik weet het niet zo goed. Ik denk iemand die heel anders is dan ik, omdat ik benieuwd ben hoe je dan denkt, of zo. Misschien zelfs iemand in een ander land. Of, heel politiek correct, een wereldleider (ik noem geen namen…) om eens even flink wat te veranderen. 

Wat is voor jou de grootste uitdaging?
Op persoonlijk gebied is dat waarschijnlijk, lekker cliché, om blij te zijn met mezelf (ben ik niet zo goed in). Qua duurzaamheidsdoelen (die iets meer bij mijn blog passen) is het momenteel om de wereld ervan te overtuigen dat we meer aandacht moeten besteden aan het milieu. Ook al klinkt dat wel een beetje heel erg activistisch, en ben ik dat niet zo.

Met welke beroemdheid zou je graag een goed gesprek aangaan?
Met die inspirerende mensen over wie ik het had bij de eerste vraag, want er zijn genoeg beroemdheden die daarbij horen. Van Michelle Obama tot Leonardi DiCaprio (en van alles daartussenin). Oh, en Sam Claflin, want nou ja, geen uitleg nodig (hashtag celebrity crush).

Wat is jouw favoriete dier ter wereld en waarom?
Ik heb een heel lijstje favoriete dieren (tapirs, zwartstaartprairiehondjes, gespikkelde padlopers, dwergoestiti’s…), maar de quokka spant toch wel de kroon. Als ik die naam uitspreek kijken mensen me meestal aan alsof ik gewoon iets uit mijn duim heb gezogen, maar je moet écht eens foto’s zoeken. Dat beestje lacht dus altijd! Zó leuk. Oh, en als je dan toch aan het googelen bent, tik dan ook eens ‘baby japanese monkey in’. Maar goed, alle babydieren (en –mensen) zijn natuurlijk ontzettend schattig.

Quokka by Sam West
Bron: Flickr – door Sam West

In welke film zou jij graag een scène willen spelen?
Net als elk tienermeisje heb ik ooit een periode gehad waarin ik actrice wilde worden, en samen met mijn zusje en mijn nichtje scènes naspeelde in de logeerkamer bij opa en oma. Toch ben ik absoluut niet geschikt als actrice; laat mij maar lekker buiten de spotlight. Maar als ik dan toch moet kiezen, kies ik uiteraard voor een animatiefilm. Ik twijfel nog tussen Frozen (Olaf zou mijn beste vriend zijn) en Cloudy with a chance of meatballs (want eten dat uit de lucht komt vallen, HALLO). 

Welk boek moet er volgens jou verfilmd worden?
Een heel groot deel van mijn favoriete boeken is al verfilmd, met als toppunt natuurlijk Voor jou van Jojo Moyes. Ik zou het wel echt top vinden als Ik geef je de zon nog verfilmd zou worden; in 2014 was daar nieuws over, maar ik heb er sindsdien nooit meer iets van gehoord. Waarschijnlijk vergeet ik nu heel veel boeken waarvan ik graag een film zou willen zien – maar aan de andere kant zijn lang niet al mijn favoriete boeken geschikt voor het witte doek. 

Wat is jouw favoriete quote?
Lange tijd was dat dit gedichtje van Langston Hughes:
Hold fast to dreams, for if dreams die, life is a broken-winged bird that cannot fly
Hold fast to dreams, for when dreams go, life is a barren field, frozen with snow

Maar het laatste jaar heeft de quote You’re never fully dressed without a smile ook een beetje mijn hart veroverd. Dat is alleen geen echte quote, maar de titel van een liedje uit Annie (die film heb ik overigens nooit gezien).

Hoe heeft het bloggen jouw leven veranderd?
Heel erg! Niet per se door mijn foodblog, maar vanaf 2014 heeft mijn persoonlijke blog mijn leven best wel veranderd. Niet alleen heb ik er een aantal heel lieve en leuke mensen door leren kennen, maar ik heb ook het idee dat ik er op een bepaalde manier veel ‘spontaner’ door ben gaan worden en meer ben gaan durven. Hoewel er in diezelfde periode natuurlijk ook andere dingen gebeurden die dat veroorzaakten (in Amsterdam gaan wonen, en zo).

Wat is voor jou het belangrijkste element voor een goede vriendschap?
Om heel eerlijk te zijn, ben ik niet zo heel erg goed met vriendschappen. Of vriendschappen zijn niet zo heel goed met mij. Dat neemt overigens niet weg dat ik wel weet wat ik het belangrijkst vind aan vriendschappen: dat je je bij elkaar op je gemak voelt, en over alles kunt praten.

En deze mensen nomineer ik voor de Liebster Award:
Charelle van The scent of cinnamon – Volgens mij is Charelles blog al ‘te groot’ voor deze award, die immers voor kleinere bloggers is bedoeld, maar haar blog is gewoon tof (en vegan).

Djuli van Mint Green Mind – En voor Djuli geldt eigenlijk hetzelfde, haha, maar ach. Niet alleen is Djuli’s vegan blog heel leuk, dat is ze zelf ook. :)

Sofia van Soof van Boof – Sofia is de enige niet-foodblogger in het lijstje, maar ze hoort zonder twijfel bij de mensen die me inspireren en haar blog is deze nominatie heel erg waard

Eigenlijk moet je elf vragen stellen, maar dat vind ik een lelijk getal, dus ik laat het maar bij tien:
– Ben je trots op jezelf?
– Wat zijn je meest en minst favoriete woord(en)?
– Waar heb je het meeste spijt van?
– Wat is je favoriete recept ooit?
– Wat is je grootste ambitie?
– Welk boek zou iedereen moeten lezen?
– Zou je liever blind of doof willen zijn?
– In welk decennium zou je willen leven?
– Als je een bedrijf zou starten, wat zou dat dan zijn?
– Wat is de raarste droom die je ooit hebt gehad?

Ik hoop dat jullie dit kijkje in mijn leven interessant vonden! (Kan het me bijna niet voorstellen, maar toch.) En Charelle, Djuli en Sofia: ik ben benieuwd naar jullie antwoorden. :)

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

6 thoughts on “De Liebster Award (over lievelingsdieren en zo)

  1. Oh heb je Annie nog nooit gezien?! Die zou ik maar heel gauw eens gaan kijken dan, nostalgie :) En verder leuk lijstje. Ik kan mij wel voorstellen dat je op dit blog meer persoonlijks wilt delen. Het is dan maar een klein onderdeel ipv een heel blog gevuld met persoonlijke dingen. Gewoon doen waar je je goed bij voelt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge