Studentenmaaltijd #1: Eenpanspasta vol groenten

Recept budget vegan eenpanspasta met groenten

Ik houd mezelf graag voor dat ik nét wat culinairder eet dan andere studenten. Je weet wel, een beetje gezonder en een beetje gevarieerder. Ik heb met meerdere mensen in de klas gezeten die elke dag rijst of pasta aten, en zo ben ik dus niet. Toch komt het stiekem ook wel vaak voor dat ik ‘typisch studentenvoedsel’ eet: denk aan chili (blik bonen + blik mais + blik tomaat = maaltijd) of pasta pesto. Snel klaar, heel goedkoop en met zo min mogelijk afwas. Normaal vind ik dat soort recepten niet zo geschikt voor mijn blog, tot ik bedacht dat ik ook gewoon een serie in het leven kon roepen waarin ik ze júist zou kunnen plaatsen. Bij dezen dus het eerste recept: eenpanspasta! Met maar vijf ‘echte’ ingrediënten, dus perfect voor als je even geen zin hebt om te koken. (Of geen tijd. Of geld.)

Dit heb je nodig (voor 1 persoon):
75 gram pastaschelpen
1 blikje tomatenblokjes
1 wortel (ongeveer 100 gram)
100 gram diepvriestuinerwten
100 gram diepvriessperziebonen
Eventueel zwarte olijven of kappertjes
1 teentje knoflook
1 eetlepel Provençaalse kruiden

En zo maak je het
1. Was de wortel en snijd hem in kleine blokjes. Snijd ook de knoflook fijn. Verhit een beetje olijfolie in een pan (kookpan/steelpannetje) en bak de wortel en knoflook een paar minuten op middelhoog vuur.
2. Voeg de tomatenblokjes, pasta en kruiden toe. Breng aan de kook voor zo’n 15 minuten, tot de pasta gaar is. Kook de laatste 8 minuten ook de tuinerwten en sperziebonen mee.
3. Voeg op het eind eventueel olijven, kappertjes of edelgistvlokken aan je eenpanspasta toe. Eet smakelijk!

Wil je dit recept bewaren? Pin dan deze afbeelding:

Recept budget vegan eenpanspasta met groenten 2

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

2 thoughts on “Studentenmaaltijd #1: Eenpanspasta vol groenten

  1. Waarom is dit een studentenmaaltijd? Ook moeders met een druk gezin hebben behoefte aan snel klaar, goedkoop en geen afwas recepten! Ik heb hem in ieder geval gepint!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge