Studentenmaaltijd #2: Mexicaanse rijstsalade met kidneybonen

Recept vegan Mexicaanse rijstsalade met kidneybonen

Ik was ‘m bijna vergeten, mijn studentenmaaltijden-serie. Maar vandaag heb ik een nieuw snel en goedkoop recept voor jullie! Ik eet zelf heel graag Mexicaans; meestal chili sin carne, maar soms ook iets anders. Zoals deze Mexicaanse rijstsalade! Hij is vrij pittig, maar dat kun je natuurlijk gemakkelijk veranderen door er iets minder sambal in te doen. Het fijne aan dit gerecht is dat het zowel warm als koud te eten is; je kunt het bijvoorbeeld de eerste keer semi-warm eten en de rest invriezen om later koud te eten (want komkommer opwarmen is niet zo’n heel goed plan). De volgende dag als lunch meenemen kan natuurlijk ook!

Dit heb je nodig voor 2 porties
120 gram rijst (naar keuze)
1 blik kidneybonen (niet in chilisaus)
Een halve komkommer
Een half blikje mais
Een half bakje cherrytomaatjes
2 theelepels sambal
2 teentjes knoflook
1 eetlepel gedroogde koriander (peterselie kan ook)

En zo maak je het
1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de knoflook fijn en snijd de komkommer in blokjes. Giet de kidneybonen en mais af (en de rijst ook, als ie gaar is).
2. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook een minuutje. Voeg de sambal en kidneybonen toe tot de kidneybonen een beetje opgewarmd zijn. (Kijk uit, de sambal kan ervoor zorgen dat de olie wat gaat spetteren als die warm is.) Doe vervolgens ook de rijst, mais en koriander in de pan en bak die een paar minuten mee.
3. Roer de blokjes komkommer erdoorheen en verdeel de Mexicaanse rijstsalade over twee borden (of een bord en een invries-/meeneembakje). Halveer de cherrytomaatjes en gebruik die als garnering, samen, samen met nog wat koriander. Eet smakelijk!

Wat is jouw favoriete Mexicaanse recept?

Wil je het recept voor deze Mexicaanse rijstsalade bewaren? Sla dan onderstaande afbeelding op op Pinterest!
Recept vegan Mexicaanse rijstsalade met kidneybonen Pinterest

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

3 thoughts on “Studentenmaaltijd #2: Mexicaanse rijstsalade met kidneybonen

  1. Wooow! das toeval! Ik had net nog rijst met kidneybonen in de diepvries, maar wist niet met wat ik die zou klaarmaken, en een komkommer heb ik ook juist nog! :D jippie!

Laat een reactie achter op Iris Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge