Recept: Ratatouillerisotto (met gegrilde courgette en aubergine)

Recept vegan ratatouillerisotto (courgette en aubergine)

Weet je waar ik laatst achter kwam? Dat ik pas één keer een recept heb gedeeld waar zowel aubergine als courgette in zat. Best vreemd, gezien het feit dat er periodes zijn waarin ik elke dag week ratatouille met kikkererwten en couscous eet. (Dat recept plaatste ik al wel eens op mijn oude blog, voor de liefhebbers.) Toen Audrey voorstelde om risotto met aubergine te maken dit weekend en ik dat in mijn hoofd linkte aan ratatouille, was ik dan ook vrij snel om. Het is natuurlijk ook mooi meegenomen dat aubergine en courgette weer in het seizoen beginnen te raken (lees: niet meer superduur zijn). Bij dezen het recept voor ratatouillerisotto zonder wijn!Dit heb je nodig voor 5 personen
400 gram risottorijst
Ongeveer 1,2 liter groentebouillon
2 aubergines
1 courgette
2 grote tomaten
Potje gegrilde paprika’s
4 teentjes knoflook
2 theelepels paprikapoeder
1 eetlepel Italiaanse kruiden

En zo maak je het
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Snijd de aubergines en courgette in plakken en vervolgens in kwarten. Snijd twee teentjes knoflook fijn. Verspreid de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met wat olijfolie en rooster ze gaar in zo’n 30 minuten.
2. Snijd ook de andere twee teentjes knoflook fijn. Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak de knoflook en risottorijst tot de rijst glazig is. Maak ondertussen de bouillon. Giet de bouillon in klein beetjes bij de rijst; wacht steeds tot al het vocht is opgenomen voor je nieuwe bouillon toevoegt. Het duurt ongeveer 20 minuten tot de risotto gaar is.
3. Snijd de tomaten in blokjes en de gegrilde paprika’s in reepjes. Voeg na ongeveer een kwartier de tomaten samen met de kruiden toe aan de risotto.
4. Schep, als zowel de risotto als de groenten gaar zijn, ongeveer driekwart van de groenten door de rijst. Verdeel de ratatouillerisotto over vijf borden en garneer met de overige groenten en de paprikareepjes. Eet smakelijk!

Wat is jouw favoriete risottorecept?

Wil je deze ratatouillerisotto bewaren? Sla dan onderstaande afbeelding op op Pinterest!Recept vegan ratatouillerisotto Pinterest

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

One thought on “Recept: Ratatouillerisotto (met gegrilde courgette en aubergine)

Laat een reactie achter op Audrey Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge