Recept: Kruidige plaattaart met tomaat en spinazie

Recept vegan kruidige plaattaart met tomaat en spinazie

Gisteren kwam Audrey bij mij voor een dagje koken-eten-kletsen (in die volgorde, zo ongeveer). Nu moet je weten: Audrey is fan van quiche. Je moet trouwens ook weten dat ik geen ei eet, maar dat wist je al. Moraal van het verhaal: we moesten op zoek naar een vervanger voor quiche. Op internet staan talloze recepten met tofu of kikkererwtenmeel, maar dat eerste vertrouw ik niet helemaal en het tweede heb ik nog nooit in een winkel zien liggen. Dan maar gewoon hartige taartdeeg en groenten, besloten we. Dat werd deze kruidige plaattaart met tomaat! (Audrey vond dat ik hem ook wel pizza kon noemen, maar ik vind dat er op pizza kaas hoort te zitten. En nou ja, plaattaart klinkt ook gewoon veel gezonder, toch?) Heerlijk als uitgebreide lunch of als snel hoofdgerecht (met een salade).

Dit heb je nodig voor 2 personen
4 plakjes hartige taartdeeg
Ongeveer 4 tomaten
Een handje verse spinazie
20 gram vegan paneermeel (het goedkoopste paneermeel in de supermarkt is vaak ei-vrij)
2 teentjes knoflook
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel gedroogde oregano
0,5 theelepel gemalen koriander
1 theelepel zeezoutkorrels

En zo maak je het
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Laat het hartige taartdeeg ontdooien en maak er één groot vierkant van door ze aan elkaar te plakken op een met bakpapier beklede bakplaat.
2. Doe het paneermeel in een bakje en pers de knoflook hierboven uit. Roer de drie kruiden en het zeezout erdoorheen en verdeel de helft van dit mengsel over de bodem.
3. Snijd de tomaten in plakjes en leg die op het paneermeel (niet helemaal tot aan de rand). Leg er een handje spinazie op en vouw dan de randjes op. Strooi tot slot ook de rest van het paneermeelmengsel eroverheen.
4. Zet de plaattaart met tomaat 20 minuten in de oven en snijd hem dan doormidden. Eet smakelijk!

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een foto stuurt! :) Dat kan bijvoorbeeld door @coloursandcooking te taggen op Instagram of @muymaaike op Twitter.

Volg je mijn blog al op Bloglovin', Facebook, Instagram en Twitter?

One thought on “Recept: Kruidige plaattaart met tomaat en spinazie

Laat een reactie achter op Audrey Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge